LJEKARSKA KOMORA KS OSLOBOĐENA ‘OKOVA’ SEBIJE IZETBEGOVIĆ: Dr. Rifat Rijad Zaid jednoglasno novi predsjednik

0 0

Ljekarska komora Kantona Sarajevo večeras je održala izbornalu Skupštinu koja je konačno – po zakonu – imenovala novo rukovodstvo. Sjednica je zakazana uprkos ogromnom pritisku koji je imao za cilj da se cijeli proces razvuče i da Ksenija Miladinović nastavi obavljati nezakonito dužnost.

Jednoglasno za novog predsjednika izabran je dr. Rifat Rijad Zaid.

Ovo je prilika da se Ljekarska komora KS konačno iščupa iz vrtloga nezakonitosti u koji je gurnuta djelovanjem Sebije Izetbegović.

Naime, krajem prošle godine, Kantonalni sud u Sarajevu poništio je sve famoznu Izbornu skupštinu kojom je Izetbegović zajedno sa svojim saradnicima instalirala sebi odane kadrove u rukovodstvo Ljekarske komore, pise Raport.

Bio je to svojevrsni puč koji je imao za cilj potpuno ovladavanje ovom institucijom koja ima ogromne nadležnosti.

Nakon toga kroz ovu institucije provodila je discipliniranje ljekara koji nisu po volji, pa je tako, između ostalog, proceduru oduzimanja licence prolazio i dr. Ismet Gavrankapetanović. S druge strane, Izetbegović je proglašena primarijusem za izuzetne zasluge!?

Ista Ljekarska komora kasnije je branila Izetbegović od istrage oko njene diplome i to nečuvenim saopćenjem u kojem su sve one koji problematiziraju njeno školovanje nazvala ‘gladnim vukovima’.

No, sad kada je Sud cijeli puč proglasio nelegalnim i raspustio rukovodstvo, te večeras izabrao novo.

izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %