Licemjerna Turković / Za njena egzotična putovanja ima, za promociju njene knjige ima, ali za Lanu Pudar nema ni marke

0 0
--

Dramatično je bilo na posljednjoj sjednici Sabora Islamske zajednice, na kojoj nas je Reis-ul- ulema upozorio na getoiziranje Bošnjaka na 30% teritorije Bosne i Hercegovine.

Nakon tridesetak godina vladavine SDA nad Bošnjacima, rezultati i stanje nacije više je nego očajno.

Ipak, jedna od žena Bošnjakinja, ministrica vanjskih poslova, Bisera Turković, davno je nadišla geto i postala globalna.

O tome je napisala i knjigu:”Moj životni put”. Nadamo se da će uskoro, napisati i nastavak, drugi tom svoje knjige, koju bi mogla nazvati: “Moj službeni put”.

Teško je njen službeni put upratiti, jer se u sjedištu firme ne pojavljuje po mjesec dana. Destinacije koje je posjetila su egzotične, a sa diplomatske strane i po procjeni službenika Ministarstva vanjskih poslova, prilično beskorisne. Praktično, ujeo vuk magarca.

Popratne aktivnosti i korist za državu 0.

Maldivi, Jakarta (Indonezija), Doha (Qatar), Barcelona, Australija, Republika Singapur, Islamabad (Pakistan), Antalija (Turska), Abu Dhabi (Ukedinjeni Arapski Emirati), Alžir, Morrocco (Marrakech), Bankok, samo su dio ministricine globalizacije.

Stigla je ministrica posjetiti džemate i promovirati svoju knjigu po Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj. Susrela se u Njemačkoj, ali je i ugostila ministra vanjskih poslova Irana.

U Dohu, gdje stoluje njeno prvo kadrovsko rješenje, njen vlastiti sin, teško je i upratiti koliko je puta putovala.

Sve novcima poreskih obveznika. Mijenjala je stil i stajling. Malo je bila pokrivena, malo otkrivena. Za potrebe i ukus širokog puka

U međuvremenu, u sjedištu ministarstva, uspjela je dodijeliti diplomatske pasoše, Jusufu Nurkiću i Džananu Musi, kao i Lani Pudar.

Zabilježeno je da je 15. augusta, čestitala Lani Pudar njene sportske uspjehe.

Zapamtit će se u sportskim analima da je 22. 12., iste godine, telefonski, onako od oka, kao zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara, dala saglasnost na odluku o rasporedu sredstava za sport, kojom se Lani Pudar i njenom klubu dodjeljuje 0 BAM.

Nurkić i Musa, kao košarkaši mogu biti zadovoljni. Košarkaškom savezu je ministrica dodijelila 15.000 KM ili cca 7.500 EUR. Ali, od silnog puta, kako kažu njeni saradnici, nije ministrica odluku ni pogledala, niti za te stvari imala vremena.

Samo je hladno podigla telefon i rekla:”Saglasna”. Naš Reis efendija je u potpunom pravu.

Ovaj narod je totalno ugrožen, ali vakat je da se kaže i od koga.

izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %