KUCNUO JE I TAJ ČAS: Zastupnici u Evropskom parlamentu zatražili POKRETANJE SANKCIJA protiv Milorada Dodika!

0 0

“Nedemokratski bojkot državnih institucija od strane člana Predsjedništva Milorada Dodika podriva vladavinu prava u Bosni i Hercegovini i uzrokuje potpuni zastoj u procesu pristupanja zemlje EU”, napisala je Tineke Strik.

Tineke Strik, zastupnica Zelenih u Europskom parlamentu uputila je, zajedno sa još nekoliko europarlamentaraca, otvoreno pismo Oliveru Varhelyiju, Komesaru za proširenje Europske unije, od kojeg se traži uvođenje sankcija članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku.

Europarlamentarci od Varhelyija traže sankcije za Dodika zbog njegovog bojkota u radu državnih institucija Bosne i Hercegovine.

Nedemokratski bojkot državnih institucija od strane člana Predsjedništva Milorada Dodika podriva vladavinu prava u Bosni i Hercegovini i uzrokuje potpuni zastoj u procesu pristupanja zemlje EU, izjavila je Tineke Strik, incijatorica pisma upućenog Varhelyiju, pišu Vijesti.ba.

Ona od Varhelyija traži akciju koja će imati finansijske posljedice.

– Pozivamo Komisiju da osigura da ova akcija ima financijske posljedice, pokazujući tako da su ovakve radnje neprihvatljive i zasigurno nisu kompatibilne s demokratskim političkim liderom koji tvrdi da je za europsku budućnost zemlje, kazala je ona.

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %