Ko smije uhapsiti glavnog Baju? Blokada rada parlamenta a plata ide!

0 0

Da li će iko u BiH imati hrabrosti da uhapsi Milorada Dodika kada ovaj isti ponovo bude negirao genocid u Srebrenici?

Prema mišljenjima 80 posto građana Federacije neće jer smatraju da je ovo sve samo igra jer ako pada Milorad pada i Bakir.    Milorad je sada napravio blokadu u parlamentu BiH i to svima njima ide na ruku jer ne moraju raditi a plata ide.

Sda i SNSD su u koaliciji na državnom nivou i jedni bez drugih ne mogu tako da je cijeli ovaj cirkus oko zakona koji je donio Inzko samo pomoć ovim strankama da se javnost okrene na druge teme sa Afera koje su se dešavale posljednje vrijeme.

Dodik ima apsulutnu moć u RS i njegova smjena ili hapšenje bi izazvali probleme širom BiH pogotov što je poznato da mnogi radikalni pokreti podržavaju retoriku koju Milorad sada sprovodi, a zaboravljaju da je isti na vlast došao na tenkovima NATO-a.

Mnogi se čude kako je i ovaj put opozicija u RS izigrana i radi u korist Milorada Dodika i SNSD-a a da to nije ni svjesna.  Podržavanjem Dodikovih projekata opozicija sama sebe šalje na smetljište historije a i bit će saučesnik u mnogim zbivanjima.

RS je potpisala saglasnost o Haškom tribunalu i presude istog se moraju poštivati jer su to međunarodne presude.   Negiranje genocida i peticija koju je Milorad pokrenuo samo još više baca ljagu na narod koji predstavlja a svi potpisnici iste podržavaju genocidnu ideologiju onih koji su taj zločin i napravili.

Devedesete su i dalje u glavama bosanskih plemenskih zajednica a BiH je i dalje bure baruta koje svakog trenutka može da eksplodira.

 

Izvor: BiHnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %