KCUS ugovor vrijedan preko 120. 000 KM dodijelio firmi PROINTER iz Banja Luke čiji je vlasnik Igor Dodik

0 0

Ozbiljan kandidat za novi krug američkih sankcija je kompanija Prointer za koju se tvrdi da je izgubila licencu američkog giganta Microsofta.

Iz Prointer-a jutros su to demantovali dok se iz Microsofta još ne oglašavaju.

Prointer donedavno bio vlasnik ATV-a

Sve bi, smatra se, moglo biti posljedica američkih sankcija koje su uvedene članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, čiji sin Igor, kako je sam Dodik priznao sarađuje sa komapnijom Prointer.

Prointer je sve donedavno bio stopostotni vlasnik ATV-a koji se sa Miloradom Dodikom našla pod američkim sankcijama.

Svega nekoliko sedmica nakon sankcija, ATV je promijenila vlasničku strukturu.

Alternativna televizija vlasnika je promijenila u januaru, a u sudskom registru kao osnivač, umjesto “Prointera”, sada se vodi sestrinska firma „Infinity media“.

Lider SNSD-a Milorad Dodik, pod duplim američkim sankcijama, za Euronews Srbija kaže da nema nijednu firmu, a da poslove u ugostiteljstvu, ili sportu pak imaju njegova djeca.

Sebija za to ne mari

Iako ozbiljne države i kompanije u slučaju da je neko pod ovom vrstom sankcija ili se spekulise da postoji bilo kakva mogucnost za tim, prekidaju saradnju, to očigledno ne važi za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu na čijem čelu se nalazi Sebija Izetbegović.

Oni su naime prije nekoliko dana dodjelili posao vrijedan 123.786,00 KM upravo firmi PROINTER za pružanje usluga SAP licenci za potrebe KCUS-a.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu pokrenuo je postupak javne nabavke na osnovu Odluke o pokretanju postupka javne nabavke br.58-04-6-60381 od 22.l2.2O2l. godine, a procijenjena vrijednost nabavke iznosi 105.820 KM bez PDV-a. Na osnovu obavještenja o nabavci br. 893-l-2-896-3-697121 od 29.12.202l. godine objavljenog na portalu e-nabavke, Tendersku dokumentaciju za postupak javne nabavke preuzelo je l0 potencijalnih ponuđača, a izmjenu i dopunu Tenderske dokumentacije, objavljenu 17.01. 2022. godine pod brojem 893-l-2-896-g-21/22, preuzelo je sedam potencijalnih ponuđača.

Kako je dalje navedeno u dokumentu, od sedam potencijalnih ponuđača: DD BH Telekom Sarajevo, PROINTER ITSS Banja Luka, EKAPIJA d.o.o., LANACO d.o.o., S CONSALTING d.o.o. Mostar, ROAMNG NETWORKS d.o.o. i INTEH d.o.o, samo je “Prointer”, do vremena naznačenog u Ispravci obavještenja o nabavci od 17. januara 2022. godine, dostavio ponudu.

Javnom otvaranju ponuda nije prisustvovao niko od ponuđača.

“Budući da je zadovoljena transparentnost i da je cijena prihvatljive ponude za “Pružanje usluga održavanja SAP licenci za potrebe KCUS-a” u okviru osiguranih sredstava za nabavku, Komisija je dala prijedlog da se donese odluka o lzboru najpovoljnijeg ponuđača i okvirni sporazum dodijeli PROINTER ITSS d.o.o. Banjaluka”.

Prijedlog Komisije je prihvaćen, a generalna direktorica Sebije Izetbegović je potpisala odluku.

izvor: press
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %