Kanadska ministrica vanjskih poslova izjavila da je njezin posao cenzurirati medije

0 0

Do koje mjere je potonula Kanadska demokracija biti će vam jasno kad čujete ove izjave njihovih političara, koje se danas smatraju potpuno normalnima u toj zemlji. Oni uvjeravaju kanađane kako je cenzura zapravo zaštita demokracije, i kad toga ne bi bilo, to bi dovelo demokraciju u pitanje. A istina je naravno potpuno suprotna, slobodni i necenzurirani mediji su sami temelj demokracije.

“Moj mandat kao ministrice vanjskih poslova je zapravo suzbijanje propagande na internetu”, rekla je Mélanie Joly u odgovoru na pitanje zastupnika liberala na raspravi u Odboru za vanjske poslove Commonsa u petak.

Liberalni zastupnik Randeep Sarai upitao je:

Možete li razgovarati o radu Kanade u borbi protiv dezinformacija u ovom kontekstu, bilo da je to propaganda unutar Rusije ili propaganda izvana, i kako se Zapad može boriti?

Prema Blacklock’su, koji je prvi objavio ovu priču u ponedjeljak ujutro:

Odjel za kanadsku baštinu u tehničkom je dokumentu prošlog 29. srpnja predložio imenovanje glavnog cenzora zvanog Povjerenik za digitalnu sigurnost koji će nadzirati „siguran, otvoren i uključiv internet na kojem Kanađani osjećaju da se mogu izraziti, a da ne budu žrtvovani ili meta određenih vrsta štetnih sadržaj.” Cenzor bi savjetovao vladu o “umjerenosti sadržaja”, navodi se.

Regulacija etera od strane vlade je već počela. Kanadska komisija za radio-televiziju i telekomunikacije (CRTC) zabranila je ruske državne televizijske kanale, uključujući RT, nakon invazije na Ukrajinu.

“CRTC se također bavi programiranjem iz strane zemlje koje nastoji potkopati suverenitet druge zemlje, poniziti Kanađane određene etničke pripadnosti i potkopati demokratske institucije unutar Kanade”, stoji u priopćenju Komisije.

Ni CRTC ni liberali nisu objavili nikakvu namjeru reguliranja ili zabrane kineskih državnih medija u Kanadi, iako je Donji dom u veljači 2021. usvojio prijedlog kojim se priznaje genocid komunističkog režima nad ujgurskom etničkom manjinom.

Međutim, liberalni političari i mainstream mediji obično vide Ruse kako se kriju ispod svakog kreveta.

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 17. veljače, ministar pripravnosti za hitne slučajeve Bill Blair istaknuo je Konvoj slobode kao primjer stranog uplitanja u kanadsku politiku.

“Nećemo dopustiti da bilo koji strani subjekt koji želi nanijeti štetu Kanadi ili Kanađanima, naruši vjeru u naše demokratske institucije ili dovede u pitanje legitimnost naše demokracije”, tvrdi Blair.

Izravno svjedočenje predstavnika platformi za crowdfunding GiveSendGo i GoFundMe osporilo je te tvrdnje prilikom njihovog pojavljivanja pred odborom za javnu sigurnost Commons.

CBC je bio prisiljen povući dvije priče u vezi s izvorima financiranja Konvoja slobode, uključujući i onu u kojoj se navodi da su ruski dolari tekli kanadskim kamiondžijama kako bi zatrpali ulice glavnog grada raskošnim šatorima, koncertima i pučkim kuhinjama gotovo četiri tjedna u znak protesta protiv mandati cjepiva i ograničenja COVID-a.

IZVOR rebelnews.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %