KANADA SE PROBUDILA: VELIKI konvoj za slobodu kreće se KANADOM: Hiljade kamiondžija se protive vladinim mjerama!

0 0
--

Velike gomile demonstranata i pristaša susrele su se s konvojom kamiondžija i drugih prosvjednika dok se kretao kroz Winnipeg prema Parliament Hillu u kanadskom gradu Ottawa.

Na stotine vozača kamiona iz kanadske savezne države Ontario odlučilo je stati u kraj obaveznoj vakcinaciji i mjerama. Oni su se organizirali u “Konvoj slobode” kako je nazvan njihov konvoj od nekoliko stotina kamiona.

Mnogi koji sudjeluju u konvoju protive se obaveznom mandatu cjepiva protiv COVID-19 za prekogranične kamiondžije, ali raste zabrinutost zbog ekstremista u njihovim redovima.

Neki od kamiondžija su pozivali i na organizovaniji otpor prema vladi a u tome su ih podržali i pripadnici opozicionih stranaka.  Jedan od pripadnika opozicije organizirao je i online prikupljanje novčanih sredstava za kamiondžije gdje je prikupljeno oko 5 miliona kanadskih dolara.

Sada se samo čeka pravni način kako raspodijeliti taj novac ovim ljudima. Novac će im definitivno pomoći da se još bolje organiziraju i ojačaju svoj pokret koji je kako kažu ujedinio ih sve u ovoj zajedničkoj borbi za slobodu.

izvor: BiHnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %