KAKO VAS LAŽE FADIL NOVALIĆ? Evo koliko zapravo košta litar ulja u EU / Austrija

0 0

Zadnjih mjeseci slušamo čelnike SDA stranke kako nam konstantno lažu kako su u BiH cijene niže od regiona pa i zemalja EU.

Tako je Fadil Novalić uporedio BiH sa mnogo razvijenim zemljama EU kao što je Austrija i rekao kako je ulje u BiH jeftinije.   Možda u nekim dijelovima BiH je jeftinije za 10-20 feninga, ali 1 litar suncokretovog ulja u Grazu i okolini košta od 2.85 do 2.99 e što je cijena ista kao u BiH ili za par centi veća.

Ono što se nikako ne može porediti je BiH i zemlje EU koje imaju 3-4 puta veće plate nego u BiH pa im ova cijena od 2.99 e ne pravi puno problema, dok je za BiH ta cijena extremno visoka.

I u vrijeme kada su cijene bile širom EU visoke Austrija je imala jedne od najnižih cijena ulja pa je tako na vrhuncu poskupljenja 1 litar koštao 3.20 e, dok su 2 litra u jednoj boci bila 4.66 Eura.

Kako saznaje BiHnews fotografija cijene ulja je uslikana 31.08.2022 u mjestu Kalsdorf bei Graz u marketu Billa i to je najnovija cijena.

Fadil Novalić konstantno obmanjuje i laže javnost da bi stvorio prividnu sliku blagostanja u BiH dok se zemlja nalazi u najtežoj ekonomskoj situaciji od rata pa do danas!

Cijena dizela na benziskim pumpama u Grazu iznosi 1.77 e za litar Dizela dok je Benzin 95 1.65 e.

izvor: BiHnews.info

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %