JNA TEHNIKA IDE U BOJ: Slovenija donirala Ukrajini 35 tenkova proizvedenih u Jugoslaviji

0 0
--

Slovenija je Ukrajini donirala 35 oklopnih amfibijskih vozila BVP M80A, proizvedenih u bivšoj Jugoslaviji, za što će u dogovoru s SAD-om dobiti kompenzacijska sredstva za kupovinu opreme za slovensku vojsku, prenose slovenski mediji. Vozila su željeznicom već upućena prema Poljskoj i Ukrajini.

Njihova je dekonzervacija trajala više sedmica, a brže slanje pomoći ukrajinskoj vojsci koja se odupire ruskoj agresiji do sada su sprječavale i logističke teškoće zbog stajališta Mađarske koja ne dopušta prijevoz oružja za odbranu Ukrajine preko svog teritorija, navodi komercijalna televizijska stanica POP-TV.

 

Ruska novinska agencija RIA Novosti izvijestila je da je Krim, koji je 2014. pripojen Rusiji, pokrenuo proces integracije s okupiranim područjima Hersona i Zaporižje.

Georij Muradov, zamjenik predsjednika Vijeća ministara Krima, navodi se kako je rekao da su uspostavljene bliske trgovinske i ekonomkse veze te da nastoje poboljšati prometne veze.

“Izrada transportnih ruta osigurat će nesmetanu opskrbu oslobođenim područjima hranom, lijekovima i humanitarnom pomoći. Također će ojačati međuregionalne veze u različitim područjima”, rekao je Muradov.

 

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %