JEZIVO OTKRIĆE: Arheolozi su otkopali kostur djevojke star više od 2.000 godina, a ono što je imala u ruci, šokiralo je sve… (VIDEO)

Naša današnja priča vodi nas u daleki Sibir. Naime, u ruskoj Republici Tuvi pronađen je kostur žene star više od dvije hiljade godina. Pravo iznenađenje bio je metalni predmet koji se nalazio u blizini ruke pokojnice s obzirom na to da oblikom nevjerovatno podsjeća na moderne “pametne” telefone.

Dakako da Nataša, kako su arheolozi nazvali kostur, nije zakopana s mobitelom – pokazalo se da je riječ o kopči za remen. Ukrašena je tirkizom, karneolom i sedefom, dok sam remen krase kineski novčići, koji su potpomogli datiranje.

Područje u kojem je kostur otkriven poznato je kao “ruska Atlantida” s obzirom na to da je većinu godine pod vodom. Natašina grobnica iskopana je u gigantskom rezervoaru, prozvanom nekropola Ala-Tey. Naime, na istom je mjestu tokom proteklih godina pronađeno mnoštvo grobova, koji datiraju od bronzane ere do razdoblja vladavine Džingis-kana.

izvor: SB

0 0 Glasovi
Ocijeni objavu
--
Pretplati se
Notify of
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x