Izvršni direktor Pfizera dobio Covid po drugi put u šest sedmica

0 0
--

Izvršni direktor Pfizera Albert Bourla bio je pozitivan na Covid-19 po drugi put u šest sedmica, uprkos tome što je vakcinisan četiri puta. Bourla je ranije tvrdio da je vakcina njegove kompanije “100 % efikasna” u prevenciji infekcije koronavirusom.
Bourla je svoju dijagnozu objavio na Twitteru u subotu, navodeći da se “osjeća dobro i bez simptoma”. Šef farmacije primio je četiri doze – početne dvije injekcije i dva pojačivača – mRNA vakcine svoje kompanije i rekao je da još nije primio novu Pfizerovu bivalentnu doza vakcinu, jer je bio pozitivan na Covid-19 već u avgustu.

“Iako smo napravili veliki napredak, virus je još uvijek s nama”, dodao je.

Najnoviji pojačivač, koji je dizajniran da cilja na Omicron varijantu koronavirusa i njegove podvrste, nije se pokazao popularnim. Podaci koji su u četvrtak objavili Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju da je samo 1,5 % ljudi koji ispunjavaju uslove u SAD-u primilo ubod tri sedmice nakon što ga je odobrila Uprava za hranu i lijekove (FDA).

FDA je odobrila bivalentnu dopunsku vakcinu uprkos činjenici da nikada nije testirana na ljudima, već samo na laboratorijskim miševima.

Bourla je liječio svoj prvi slučaj Covida-19 Paxlovidom, antivirusnim lijekom proizvođača Pfizer. Američki predsjednik Joe Biden i bivši car korona virusa u Bijeloj kući Anthony Fauci doživjeli su “ponovne infekcije” kada su svoje slučajeve bolesti liječili Paxlovidom ranije ovog ljeta.

Prošle godine, Bourla je tvrdio da je južnoafrička studija pokazala da je Pfizerova vakcina “100 % efikasna u prevenciji slučajeva Covid-19”.

izvor: logicno.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %