Izetbegović prepušta mjesto predsjednika SDA svojoj supruzi: Doktorica Sebija i ja ćemo izliječit ovo posrnulo društvo do sljedećih izbora

0 0

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović odlučio je da, nakon izbornog poraza od Denisa Bećirovića, podnese ostavku na mjesto šefa stranke, s tim da ga na čelu SDA zamijeni njegova supruga Sebija, a da on bude njen zamjenik.

„Profesor doktor Sebija veoma uspješno rukovodi KCUS-om, gdje je izliječila stotine hiljada građana ove zemlje, a upravo je to iskustvo preporučuje da stane i na čelo SDA. Sa tog komandnog mjesta, uz moju logističku pomoć, do sljedećih izbora izliječit ćemo većinu od ovih skoro 300.000 Bećirovićevih glasača, kojima očigledno nešto fali kad nisu glasali za mene, a ja nisam u stanju da sam razumijem uzroke tog, da ga tako nazovem, izbornog poremećaja ličnosti u tim ljudima. Uvjeren sam da će doktorica Sebija uspješno rukovodit njihovim liječenjem u naredne četiri godine, kako bi’ ja onda zasjeo u Predsjedništvo BiH“, objavio je Izetbegović na svom Fejsbuk profilu.

„Dao sam građanima ove zemlje sve što sam imao, pa i više do toga, ginući u kampanji od bilborda do bilborda, od telefona do telefona, ali taj većinski, nezahvalni dio birača je iz čistog inata glasao za Bećirovića, samo da mi napakosti! Ali, time ste najviše štete sebi nanijeli! Da vidim ko će vam sad otvorit još 100.000 radnih mjesta: da neće Bećirović? ‘Oće malo sutra! Dobro se vi pogledajte u ogledalo, ako imate hrabrosti: lako je kad vas 11 napadne na mene jedinog, al’ što niste smjeli jedan na jedan, zašto? Naravno da nemate odgovora, jer ste obične sebične kukavice!“, istakao je Izetbegović.

„Ali, ja sam duševan čovjek, koji razumije te ljudske slabosti, spreman da oprosti tuđe zablude, iako one najviše koštaju mene. I želim pomoći svakome da prevaziđe te dječije bolesti naše demokratije, a za to je sigurno najstručnija doktorica Sebija. Pored toga je važno što potiče iz naše najuglednije i najuticajnije porodice koja, sa više od 30 godina iskustva provedenih na vlasti, dobro zna kako treba radit s ljudima na vlasti. A ja se sa vlasti neću maknuti, samo ću tu bit prisutan u nekom drugom obliku, jer će SDA bit dio izvršne vlasti, a ja želim cijelog sebe u to uložit, a vjerovatno i umnožit kroz naše ljude poput, recimo, gospodina Zahiragića. Ja ću koordinirat tim našim ljudima u vlasti, dok će doktorica Sebija sa čela SDA liječit ovo naše posrnulo društvo od Bećirovića i njemu sličnih u njihovom dijelu vlasti. Samo tako može doći do kolektivnog izliječenja našeg društva kako bi’ opet imali kompletno zdravu demokratiju u kojoj se zna ko kosi, a ko vodu nosi, što kaže naš narod!“, poručio je Izetbegović.

Tekst je satiričnog karaktera

BUKA/PRESS

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %