Izetbegović dogovorio sa Erdoganom donaciju oružja! Turska daje BiH vodovodne cijevi da ih pretvorimo u topove!

0 0

Bakir Izetbegović ovih dana se sastao sa turskim predsjednikom Erdoganom.

Pored standardnih tema o kojima se razgovaralo bilo je govora i o naoružavanju specijalne policije u FBiH teškim oružjem.

Pošto Turska ne smije direktno naoružavati bilo kakve snage u FBiH dogovoreno  je da turci bošnjacima u FBiH poklone 3000 komada metalnih vodovodnih cijevi promjera 50 , 100 i 150 mm a da bošnjaci iskoriste svoje znanje i od njih naprave topove i haubice!

Pored vodovodnih cijevi turci će pokloniti i točkove sa gumama koji se koriste na ručnim kolicima te 3000 točkova sa felgama od automobila da bi se mogli montirati na topove i haubice.

U donaciju će spadati i muzejski exponati granata iz 2 svjetskog rata uz napomenu da se iz njih može vaditi barut i od njega praviti upotrebljive granate za topove!

Ova donacija će u narednih nekoliko mjeseci stići u BiH, a nakon što se kompletira policijske snage u FBiH će dobiti svoju artiljeriju i postati sredstvo odvraćanja svim potencijalnim agresorima.

 

Izvor: BiHnews.info

 

Članak je satiričnog karaktera i oslikava nesposobnost SDA i Bakira Izetbegovića da se bori sa bilo kakvim izazovima u BiH

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %