Izbit će totalni HAOS: AUSTRIJA RADI na odobrenju cjepiva za djecu mlađu od pet godina

0 0

Nacionalna krizna koordinacija (GECKO) u doglednoj budućnosti očekuje cijepljenje male djece protiv koronavirusa. “Postoje dobre šanse da će uskoro protiv koronavirusa biti odobreno cijepljenje djece mlađe od pet godina”, rekla je čelnica Katharina Reich. “Jasno je da našim mališanima treba drugačija shema i drugačija doza. Stručnjaci sada rade na tome.”

Odgovarajuća predaja studija koje su već završene Agenciji EU za lijekove EMA-i je u pripremi ili je održana. Nadležno američko tijelo FDA već planira hitno odobrenje. Točan datum odobrenja još nije poznat.

General bojnik Rudolf Striedinger najavio je cijepljenje cjepivima prilagođenim varijantama virusa. “Zaštitni učinak s vremenom nestaje, ali ostaje dovoljno da ga moramo ponovno uključiti samo kada nam zatreba”, rekao je general.

“Kako bismo se pripremili za jesen, dobit ćemo odgovarajuće osvježenje prije hladnije sezone“, kazao je Striedinger. General također smatra da bi se cjepiva prilagođena raznim varijantama virusa mogla proizvesti u kratkom roku.

izvor: kroativ

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %