IZA NAPADA NA srbe stoji ideologija SDA: Među uhapšenim huliganima sin federalnog inspektora, amidža mu v.d. načelnika Vogošće iz SDA

0 0

Jedan od uhapšenih huligana zbog napada na Beograđane na Ilidži tokom međunarodnom fudbalskog turnira je Benjamin Hasanović, sin Eneida Hasanovića, šefa Odsjeka za saradnju sa EUROPOL-om i INTERPOL-om u Federalnoj upravi policije, saznaje portal “Avaza”.

Osim, toga, amidža uhapšenom Benjaminu Hasanoviću je Migdad Hasanović (SDA), trenutni vršilac dužnosti načelnika Vogošća, koji će obavljati funkciju do izbora, obzirom da je Edin Smajić prihvatio funkciju u Parlamentu Federacije.

Sinoć predati u Tužilaštvo KS
Podsjećamo, u Tužilaštvo KS je sinoć predato deseto osoba osumnjičenih za napada na grupu roditelja iz Beograda na Ilidži.

Kako je ranije objavio portal “Avaza” uhapšeni su: Baltić Eldar, Tahirović Aldin, Demir Haris, Hodžić Ensar, Omeragić Belmin, Hadžić Armin, Bešić Eldar, Hasanović Benjamin, Podrug Mersid i Kukić Sedin.

Nasilničko ponašanje
Optuženi se terete za krivično djelo “Nasilničko ponašanje”.

Podsjećamo, prije dvije noći je za vrijeme međunarodnog dječjeg fudbalskog turnira napadnuta grupa roditelja dječaka koji su igrali za FK Zvezdara iz Beograda u hotelu gdje se održavao turnir, a nakon što su roditelji napustili hotel grupa ih je pratila te je tom prilikom jedan roditelj izboden.

On je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede.

 

izvor: Bihnews.info/avaz.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %