Istraga Tužilaštva Kantona Sarajevo u slučaju školovanja Sebije Izetbegović se nastavlja

0 0

Mjesecima unazad, tužitelji su saslušali desetak svjedoka koji su bili savremenici doba kada je direktorica KCUS-a sticala akademska zvanja.

Kako nezvanično saznaje Raport, neki svjedoci su već potvrdili da akademski put supruge Bakira Izetbegovića nije išao zakonski predviđenim putem odnosno da su se određene prepreke zaobilazile, preskale i namještale.

Zanimljiva je i informacija da je Tužilaštvo KS zatražilo od Univerziteta u Zagrebu određene informacije.

Naime, rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijel već je bio tražio potvrdu vjerodostojnosti indeksa Sebije Izetbegović kojeg su objavili mediji bliski SDA.

Međutim, Škrijelju za Medicinskog fakulteta u Zagrebu nisu mogli potvrditi autentičnost indeksa, što je otvorili dodatne sumnje.

Dodatnu potvrdu autentičnosti navodno je zatražilo i Tužilaštvo KS.


“Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu utvrdili smo da je Sebija Izetbegović, rođena 6. travnja 1960. godine u Titogradu, Republika Crna Gora, bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound in clinical medicine u akademskoj godini 1992./1993. pod matičnim brojem studenta 46920114.

U dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima sadržanim u indeksu”, navodi se u odgovoru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu koji je dobio rektor Škrijelj.

Škrijelj je ranije tražio i svu dokumentaciju sa Medicinskog fakulteta u Sarajevu, ali je nije dobio.

“Sve što je imao Medicinski fakultet dostavio je UNSA-i. Mi nismo time bili zadovoljni jer smo vidjeli nedostatke u dokumentaciji. Tražili smo dopuni i nismo je dobili”, rekao je tad Škrijelj.

 

BHnews/Raport

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %