Intervju svih intervjua: Advokat Mirnes i Advokat Milan. Vlast mora povući nehumane odluke ili vlast mora pasti!

0 0

Da li je oduzimanje vaših prava zločin kažnjiv po međunarodnom pravu, i da li postoji način i šansa da se to i dokaže? Da li će iko odgovarati za širenje panike, klime straha, ucjene… izvršene tokom pandemije? Da li pojedinac u svojoj zajednici može išta promijeniti? Kako se organizovati i ostvariti – pravdu za narod?

Ima li načina da se kao pojedinac (porodica, kolektiv…) zaštitite od segregacijskih, anticivilizacijskih mjera kojima su vlade i “krizni štabovi” tokom pandemije oduzeli prava građanima širom svijeta?

Ima li načina da svoja osnovna prava ostvarite pravno, na sudu? Ili, politički?

Da li je oduzimanje vaših prava zločin kažnjiv po međunarodnom pravu, i da li postoji način i šansa da se to i dokaže?

Da li će iko odgovarati za širenje panike, klime straha, ucjene… izvršene tokom pandemije?

Da li pojedinac u svojoj zajednici može išta promijeniti?

Da li ste u borbi za svoja prava ostavljeni sami sebi?

Kako se organizovati i ostvariti – pravdu za narod?

Na ova ali i druga bitna pitanja odgovore vam daju:

Mirnes Ajanović, advokat iz Bosne i Hercegovine, prvi u svijetu koji je uspio pravno zaustaviti “kovid segregaciju” građana, obaranjem anticivilizacijskih VPT potvrda. Zahvaljujući njegovom pravnom i političkom angažmanu, Bosna i Hercegovina je postala svjetski poznata kao “jedina slobodna teritorija” kada je u pitanju zaštita osnovnih ljudskih prava i sloboda tokom pandemije. Tako je Bosna postala svijetao primjer ostatku Balkana ali i šire – da se zakonski ipak može zasutaviti kršenje ljudskih prava temeljem Opšte deklaracija o osnovnim ljudskim pravima i slobodama.
Milan Bosika, advokat iz Srbije, jedan od rijetkih koji nisu odstupili od osnovnih načela svog zanata kao što su “borba za ljudska prava”. Milan Bosika je na čelu pravnog tima Srbije u globalnom procesu kojeg je pokrenuo Njemačko/Američki advokat Michael Fulmich, a kojim se traži krivična odgovornost za djelo zločin protiv čovječnosti, izvršeno neustavnim kovid mjerama i ucjenama vezanim za vakcinaciju.
U video prilogu ovog teksta ekskluzivno emitujemo intervju, za koji smatramo da je legendaran – i da ispisuje novu istoriju na polju zaštite osnovnih ljudskih prava i sloboda…

izvor: bihnews.info
 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %