I večeras okupljanje građana koji se protive smjeni vlade Crne Gore

0 0

Građani Crne Gore u više gradova i večeras su okupljanjem izrazili nezadovoljstvo zbog inicijative za smjenu Vlade Zdravka Krivokapića, sa porukom da je smjena Vlade Crne Gore izdaja volje građana. Novi protesti zakazani su za sutra.

Protest je drugo veče zaredom organizovan i ispred zgrade Vlade u Podgorici. Na protestu u Podgorici bili su, između ostalih, predstavnici Demokratske Crne Gore, Prave Crne Gore i Alternative Crne Gore. Zatražena je smjena prvog čovjeka URA i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

U Nikšiću se okupilo više stotina građana, koji su razvili veliku trobojku, uzvikujući “Uzeo si pare, Dritane!”. Novinar Radio televizije Crne Gore prijavio je policiji da je napadnut tokom ovog okupljanja, a osumnjičeni napadač je priveden.

I u Beranama se okupio veći broj građana.

Podsjećamo, jučer su poslanici Građanskog pokreta URA i opozicionih partija inicirali glasanje o nepovjerenju 42. Vladi Crne Gore. Kako se navodi u inicijativi, koju je potpisao 31 poslanik, oni smatraju “jednim od osnovnih postulata savremene demokratije” da se Vladi provjeri podrška u Parlamentu.

Potom je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da je Skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Vlada Crne Gore dostavila je danas Skupštini i prijedlog odluke o skraćenju mandata parlamenta.

U međuvremenu, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić za februar je zakazao je tri sjednice na kojima će biti govora o ovim pitanjima.

Kako javlja Portal RTCG, prva vanredna sjednica, na zahtjev Vlade, biće održana 3. februara, sa dvije tačke dnevnog reda – prijedlogom za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i prijedlogom za izbor novog potpredsjednika Vlade. Premijer Zdravko Krivokapić za tu funkciju predložio je aktuelnog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Druga sjednica, takođe na zahtjev Vlade, biće održana 4. februara, sa jednom tačkom dnevnog reda – predlogom Odluke o skraćenju mandata Skupštine. Istog dana zakazana je i treća, a na zahtjev 31 poslanika, sa dvije tačke dnevnog reda: Prijedlogom da se glasa o nepovjerenju Vladi i Prijedlogom zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

 

 

 

Izvor: Srna, BHRT (J.K.)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %