HOROR U BRUXELLESU: Mladić gurnuo ženu na šine dok je metro stizao na stanicu (VIDEO)

Napadač je pobjegao odmah nakon incidenta, ali je policija uspjela da ga uhapsi nekoliko minuta kasnije.

Belgijska policija uhapsila je mladića koji je na stanici metroa u Bruxellesu namjerno gurnuo ženu na šine, ali na sreću, voz je uspio da se zaustavi na vrijeme.

Do incidenta je došlo u petak oko 19:45 sati dok je metro pristizao na stanicu, prenijeli su mediji.

– Žena je gurnuta na šine dok je metro ulazio u stanicu, međutim, slučajni prolaznici su joj pomogli – potvrdila je briselska kompanija za javni prevoz STIB, koja upravlja metroom u glavnom gradu.

Portparol STIB-a je potvrdio da je vozač reagovao veoma dobro, ali da je u šoku, kao i žrtva.

Operater metroa je navodno vidio osobu na šinama i zaustavio se na vrijeme povlačenjem kočnice za slučaj nužde, kao što se može videti na snimku ispod.

U snimku nadzorne kamere vidi se kako mladić hoda naprijed-nazad na platformi, a onda gura ženu na šine. Drugi ljudi koji su bili na stanici pomogli su ženi da se skloni sa šina i vrati na platformu, dok se voz zaustavlja u posljednjem trenutku.

Žena i vozač metroa su odvedeni u bolnicu, a nakon dobijanja potrebne njege, pušteni su kućama.

Osumnjičeni je uhapšen
Počinilac je odmah pobjegao nakon što je gurnuo ženu, ali je od tada uhapšen, potvrdilo je u subotu ujutru briselsko javno tužilaštvo.

– Zahvaljujući širenju fotografije osumnjičenog u policijskim službama, on je presretnut nekoliko minuta kasnije dok je bio u stanici metroa De Bruker – rekla je portparolka Sara Durant.

On je uhapšen zbog pokušaja ubistva, a istražni sudija je odredio vještaka psihijatrije da utvrdi stanje osumnjičenog.

izvor: SB

--