HLADAN TUŠ IZ FRANCUSKE: Macron stigao u Zagreb, polovni avioni drastično poskupjeli, umjesto 999 miliona eura, morat će ih platiti čak…

0 0

Hrvatska od Francuske kupuje 12 polovnih francuskih višenamjenskih borbenih aviona tipa Dassault Rafale F3R

Francuski predsjednik Emanuel Macron u srijedu navečer stigao je u Zagreb. Hrvatska od Francuske kupuje 12 polovnih francuskih višenamjenskih borbenih aviona tipa Dassault Rafale F3R, 10 jednosjeda i dva dvosjeda po cijeni od 999 miliona eura koji će biti isplaćeni u pet rata od 2022. do 2026. godine.

No, Rafali su u međuvremenu poskupjeli! Hrvatska će eskadrilu borbenih aviona F3R Rafale platiti 1,1 milijardu eura, a ne 999 miliona eura koliko je iznosila ponuda Francuske na konkursu za nabavku borbenih aviona, piše Jutarnji list.

Hrvatska ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek u emisiji Otvoreno govorila je o potpisivanju strateškog partnerstva Francuske i Hrvatske rekla je kako je prvi takav sporazum potpisan 2010. godine u okolnostima kada smo bili kandidati za članstvo u EU.

“Taj je sporazum značio veliku podršku, pa i u javnosti promjenu percepcije o odnosima Hrvatske i Francuske. Danas, 11 godina kasnije Hrvatska, država članice EU, potpisuje novi sporazum o strateškom partnerstvu koji smo danas usvojili na Vladi pa je on i javno dostupan. Sporazum ima važan dio koji se tiče i naše suradnje u međunarodnim organizacijama”, kazala je Obuljen Koržinek.

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %