Historijski događaj: Bisera Turković napušta SDA i odlazi u Afganistan da bude ministrica ekonomije i ljudskih odnosa u talibanskoj vladi!

0 0

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković izjavila je da je dobila ponudu od Afganistanske talibanske vlade koja se ne odbija.

Naime ona je rekla da će napustiti SDA i otići u Kabul gdje će prihvatiti pozicije ministra ekonomije i ljudskih odnosa u novoj vladi talibana.

Kako kaže Bisera ovakva ponuda se ne odbija jer su u pitanju jako dobri novci te topli obrok u iznosu 5000 eura mjesečno gdje će kaže moći da jede šta joj srce poželi.

Talibani su dugo pratili karijeru Bisere te su vidjeli njene kapacitete u izdavanaju pasoša, administraciji i ekonomiji i zato su joj odlučili ponuditi ovu funkciju.

Bisera će u Kabul ići skupa sa svojim kolegom iz stranke Abdulahom Skakom koji je već prihvatio poziciju Ministra finansija u novoj vladi Afganistana.

Njih dvoje će činiti okosnicu napretka Afganistana na način na koji to njihova sadašnja SDA stranka radi u BiH.  Na kraju je Bisera rekla da talibani vole punije žene te da joj je još više biti drago što će mnogi muškarci uzdisati za njoj.

Izvor: BiHnews.info

 

Članak je satiričnog karaktera!

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %