HAOS U JEDNOM OD NAJVEĆIH GRADOVA SVIJETA: Potpuno je paraliziran, većina linija podzemne željeznice izvan funkcije, proglašeno VANREDNO STANJE

0 0

U velikom su problemu i posjetitelji teniskog turnira US Open u Queensu kojima njujorške vlasti organiziraju prijevoz do domova

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio proglasio je u srijedu navečer vanredno stanje zbog, kako je rekao, “povijesnog vremenskog događaja” s rekordnom kišom u cijelom gradu koja je izazvala poplave i opasne uvjete na cestama.

Gotovo sve linije podzemne željeznice u New Yorku obustavljene su kasno u srijedu jer su ostaci tropske oluje Ide donijeli obilnu kišu i prijetnju od poplava i tornada u dijelove sjevernog dijela Atlantika, izvijestio je ranije CNN.

U srijedu navečer nacionalna meteorološka služba objavila je najmanje pet vanrednih stanja zbog poplava na prostoru zapadno od Philadelphije do sjevernog New Jerseyja.

Ranije u noći, guverner New Jerseya Phil Murphy zbog Ide je također proglasio vanredno stanje. Najmanje jedna osoba je poginula u poplavama u Passaicu u New Jerseyju.

Šteta izazvana olujom Idom zaprepastila je zvaničnike u srijedu, tri dana nakon snažnog uragana koji je pogodio južnu Louisianu, jer su izvidnički letovi otkrili da su čitave zajednice razorene vjetrovima i poplavama.

Tornada nastala olujom harala su dijelovima Pennsylvanije i New Jerseyja, pokazale su snimke na društvenim mrežama. Najmanje devet kuća uništeno je u Mullica Hillu, New Jersey, izvijestila je filadelfijska televizijska postaja NBC10.

Aerodrom Newark Liberty u New Jerseyju objavila je na Twitteru da doživljava “ozbiljne poplave”. U saopćenju se dodaje da su “ograničeni letovi” nastavljeni oko ponoći nakon što su svi bili obustavljeni kasno u srijedu.

Grad New York također je doživio poplave, a snimke na društvenim mrežama pokazuju poplavljene postaje podzemnih željeznica i vlakova.

Usluga podzemne željeznice bila je “izuzetno ograničena” zbog poplava, rekla je gradska uprava za saobraćaj.

Spasilački timovi evakuiraju ljude iz postaja podzemnih željeznica, a u velikom su problemu i posjetitelji teniskog turnira US Open u Queensu kojima newyorške vlasti organiziraju prijevoz do domova.

Gradonačelnik New Yorka pozvao je ljude da ne izlaze van.

“Molimo vas da se večeras klonite ulica i dopustite našim hitnim službama da obave svoj posao. Ako razmišljate o izlasku, nemojte. Klonite se podzemne željeznice. Sklonite se s cesta. Nemojte voziti po ovom lošem vremenu.

Ostanite kod kuće”, napisao je na Twitteru.

izvor: jutarnji list

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %