HAOS u Indiji nakon vrijeđanja poslanika Muhameda: Policija pucala na demonstrante – Ima i mrtvih

0 0

Policija je pucala na gomilu u gradu Ranchiju na istoku Indije nakon što je veliki broj muslimana izašao na ulice nakon molitve petkom u znak protesta zbog nedavnih izjava glasnogovornika vladajuće stranke, prenosi TRT World.

Mnogi muslimani u Indiji, ali i šire bjesni su još od prošlog tjedna, kada je glasnogovornik stranke vodeće stranke iznio pogrdne primjedbe na račun Muhameda tijekom burne TV debate. Dvojica glasnogovornika su dobili otkaze uz tvrdnje iz njihove matične stranke da je riječ o “rubnim članovima”. Njihovi otkazi su pokušaj sanacije štete nakon što su počele oštro protestirati druge muslimanske zemlje, od kojih neke opskrbljuju Indiju energijom.

“Policija je bila prisiljena otvoriti vatru kako bi rastjerala prosvjednike… što je rezultiralo smrću njih dvojice”, rekao je policajac iz grada Ranchija u saveznoj državi Jharkhand. Kasnije su vlasti prekinule internetske veze u gradu i uvele policijski sat. Policajci su rekli da je gomila prkosila njihovim naredbama da ne marširaju od džamije do tržnice te da su bacali razbijene boce i kamenje kada je policija pokušala rastjerati skup palicama.

Policija u saveznoj državi Uttar Pradesh ispalila je suzavac kako bi rastjerala barem jedan skup od njih nekoliko diljem ove sjeverne države. Većina prosvjeda završila je mirno, ali su demonstranti u nekim gradovima bacali kamenje na policiju i ozlijedili najmanje jednog policajca, rekao je Avanish Awasthi, viši državni tajnik. “Poduzet ćemo stroge mjere protiv onih koji se upuštaju u gađanje kamenjem i nasilje”, rekao je Awasthi novinarima i dodao: “Oni koji rade iza kulisa i potičući nasilje neće uopće biti pošteđeni”. Prashant Kumar, viši policijski službenik, rekao je da je uhićeno “136 izgrednika” iz šest okruga.

izvor: geopolitika

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %