Gradačac: U prigradskim naseljima pojavio se “Drekavac”

1 1

Kako saznaju naši izvori, u prigradskim naseljima tačnije u mjestu “Karača” (Industrijska zona), pojavio se “Drekavac”.  S obzirom da već mjesecima ne radi ulična rasvjeta, u ovom naselju je nastupanjem akšama, mrkli mrak. Stanovnici ne izlaze iz svojih kuća bez prijeke potrebe, zbog navodnog pojavljivanja Drekavca u gluho doba noći.

Nedavno kada je iznenadio snijeg zimske službe u mjesecu decembru, isti nisu čistili mjesnu ulicu, jer kako ističu iz zimske službe, vozač Ibro je nedavno sljevao stravu i ne bi volio da mu se ponove napadi straha u toj ulici, kako kažu urlike koje proizvodi to misteriozno biće ledi krv u žilama.

Stanovnik kodnog imena Hamid je odmah telefonom alarmirao lokalnog iscjelitelja da provjeri da li je slučajno neko bacio crnu magiju na njegovo naselje. Kako je istakao iscjelitelj, crne magije nema, te da bi trebali pronaći misterioznog predsjednika MZ da riješi problem u navedenom naselju, tj da se pod hitno promijene sijalice na uličnoj rasvjeti i problem će biti riješen. Hamid je bio veoma zbunjen i zapitao se, kakve veze ima ulična rasvjeta s prikazom?!

Mještani su svjesni da rasvjeta neće još dugo prosjati, nisu gubili vrijeme pa su odmah angažirali iz mjesta “Osoji” (MZ Škorići), Safetu zvana Mersedojca, koja je kažu “ispekla zanat” u otjerivanju zlih duhova i misterioznih bića. Mještani ističu da ne pitaju za cijenu, samo da taj Drekavac napusti njihovo mjesto.

Mersedojca je odradila seanse koje su zahtijevali mještani i usput je salila pokoju stravu ali misteriozni Drekavac je nastavio plašiti stanovništvo MZ.

 

Ono što je zabrinjavajuće da informacije svakodnevno pristižu i iz drugih MZ…

Pitamo se, kako taj Drekavac uspije obići naselja u kojima ne radi ulična rasvjeta, da li je u pitanju politička igra ili je u pitanju neka vrsta evolucije.

 

Tekst je satiričnog karaktera

 

Happy
Happy
25 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
75 %