FINANCIJSKO STANJE PORODICE IZETBEGOVIĆ: POSJEDUJU AUTOMOBIL OD 80.000 KM i još mnogo toga!

0 0

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je danas izjave o imovinskom stanju 665 zvaničnika izabranih na Općim izborima održanim 2. oktobra prošle godine.

“Centralna izborna komisija BiH, u skladu sa članom 15.9 Izbornog zakona Bosne i Hercegovine omogućava da obrasci koji sadrže izjave o ukupnom imovinskom stanju budu dostupni javnosti. Centralna izborna komisija BiH nije odgovorna za tačnost podataka koji se odnose na podatke sadržane u obrascu”, stoji u sopćenju.

Objavljena baza podataka sadrži Izjave o imovinskom stanju 665 izabranih zvaničnika na Općim izborima 2022. godine uključujući i zamjenske mandate.

“Centralna izborna komisija BiH je pri objavljivanju Izjave o imovinskom stanju vodila računa o zaštiti ličnih podataka izabranih lica, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka BiH”, dodaje se u saopćenju.

Sebija Izetbegović prijavila je da posjeduje apartman na Bjelašnici koji vrijedi 100.000KM. Također da posjeduje 1/2 kuće u vrijednost 125.000 KM te zemljište 1/2 u vrijednosti 60.000KM.

Prijavljeno je da posjeduje automobil marke Mercedes od 80.000 KM a da na računu ima 50.000 KM koje je naslijedila od prodaje stana koji je bio u vlasništvu njene majke. Od kredita ima onaj u Turskih Zirat banci od 85.000 KM.

Njen suprug Bakir također ima kredit u Turskih Zirat Banci u iznosu od 89.193,33 KM.

Ovo je samo ona prijavljena imovina dok je neprijavljena u vrijednosti nekoliko miliona km a tu spadaju: Stan u Turskoj, Apartmani u Villah Austrija, poslovni objekti u BBI centru itd.

Detaljni pregled imovinskih kartona političara možete pogledati na stranici Centralne izborne komisije BiH.

izvor: crna-hronika

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %