FADILOVA OBEĆANA POMOĆ STANOVNIŠTVU: Osim radnika BH TELECOM-a i BH Pošte skoro niko nije dobio po 1.080 KM pomoći

0 0

Neznatnom broju radnika u Federaciji BiH do sada je isplaćeno po 1.080 KM pomoći usljed inflacije, kao preporuka Vlade Federacije BiH, rekao je za Faktor Selvedin Šatorović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH.

Poslodavci u Federaciji imaju rok, a prema Uredbi Vlade Federacije BiH, da do kraja godine, ukoliko su u mogućnosti, isplate po 1.080 KM pomoći radnicima kao odgovor na inflaciju.

Privatnici su ogorčeni zbog nemogućnosti da novac isplate u ratama.

– Ja sam rezigniran, vrlo ljut, bijesan. Ne znam definirati taj svoj osjećaj jer su ljudi napravili to za sebe, za svoje državne službe i javne ustanove pred izbore, taman da im isplate još hiljadu KM. Dakle, ne može niti jedna privatna firma u komadu to isplatiti čak ni do Nove godine. Znali smo da će odgovor Federalnog ministarstva biti da ne može na rate.

Situacija je takva kod nas u privredi u Bosni i Hercegovini da je ovo katastrofa, da ovo ide sve gore i gore, uopće u ekonomiji, u državi. Jako mali broj subjekata će moći nešto isplatiti od preporučene pomoći – govori za Faktor Edin Ibrahimpašić, generalni direktor Bihaćke pivovare.

CRNAHRONIKA/PRESS

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %