Fadil Novalić šokirao BiH: NAROD JE PREŽIVIO RAT: Može vala preživit i kada litar ulja bude 10 km. Ne mora se jesti pita svaki dan.

0 0

Premijer FBiH Fadil Novalić je rekorder u izvalama i izjavama koje nemaju veze sa zdravim razumom.

Nakon što je rekao da građani BiH na more u Neum sada mogu bez pasoša (kao da je Neum van BiH) ovaj put je otišao malo dalje i svojom novom izjavom šokirao BiH.

 

Naime Fadil je za jedan portal rekao da su građani BiH preživjeli rat i neimaštinju pa i da litar ulja bude 10 km narod će preživit.  On kaže da se ne mora pita jesti svaki dan a umjesto ulja se može koristiti i maslo.  Šume su pune i gljiva u ovo doba godine a i zelje je pravo rodilo pa se uvijek ima nešto naći da se jede.

Ako vam je ulje skupo nemojte ga koristiti rekao je Fadil ali je ono ipak jeftinije nego u zemljama u okruženju dodao je premijer.

Na pitanje o povećanju plata za 500 km on je rekao da je to sitnica koliko političari zaslužuju da imaju a svoj rad ali da ipak razumije narod i suosjeća se sa njim.

 

Izvor: BiHnews.info

 

Članak je satiričnog karaktera i predstavlja nemogućnost i nesposobnost vlade FBiH i njenog premijera da se nose sa problemima običnjog čovjeka

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
--