Fadil Novalić najavio da se penzije neće smanjivati samo će penzioneri primati manje novca

0 0

Nakon izjave da ulje nije poskupilo nego ga građani mogu kupiti manje Fadil Novalić premijer FBiH se nije zaustavio. Kada se cijela prašina oko ulja slegla gospodin Novalić je rekao i jednu pozitivnu stvar, a to je da se penzije u FBiH neće smanjivati, ali dodao je da će penzioneri primati manje novca. Nekoliko sati poslije na inzistiranje novinar objasnio je ovu izjavu.

“U izvještaju rada Vlada FBiH i planu za naredni period fino je pisalo da se penzije neće smanjivati. Ali zbog toga mi ćemo penzionerima morati dati manje novca. To vam je sve igra riječi. Ako penzioner prima tri posto manje novca znači da mu se penzija smanjila. Mi to naravno ne možemo tako reći jer se bliže izbori, a svi znamo koliko penzionera ima u BiH. Važno su glasačko tijelo pa smo to sve morali malo spakovati da ljepše zvuči”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Penzioneri u FBiH zadovoljni su što im penzije neće smanjiti, ali nisu zadovoljni što će dobiti manje novca i najavljuju proteste. Zbog velikih poskupljenja koja našu zemlju također pogađaju život penzionera postaje nemoguć.

“Vidi sinko ja dok kupim sve svoje lijekove i platim račune meni ništa ne ostaje. Ovo što ćemo dobiti manje novca u penziji to mene neće spriječiti da glasam za SDA i njihove članove jer ipak su oni naši. Ja znam da su oni pošteni i da rade za narod najbolje”, rekao je Muhamed Propuh, penzioner iz Viteza.

Tekst je satiričnog karaktera.

Izvor: satro.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %