EU LUDILO: U Francuskoj žele oslobađati zatvorenike koji prihvate cijepiti se

0 0
--

Uprava istražnog centra Sarreguemines u Moselleu nekim zatočenicima želi smanjiti kazne ako pristanu na cijepljenje protiv Covid-19. Sa sada se ovaj prijedlog odnosi zatvorenike koji su osuđeni za manje prekršaje.
Cijepiti se u zamjenu za smanjenje kazne? Ovo nudi istražni centar Sarreguemines u Moselleu za neke svoje zatočenike, izvještava Le Républicain Lorrain.

Prema unutarnjem izvoru iz ustanove, “ovaj postupak omogućio bi svakoj zatvorenoj osobi, koja treba napustiti zatvor u narednim mjesecima, a želi se cijepiti, prijevremeni izlazak iz zatvora – nekoliko dana do najviše petnaest dana”.

Pojedinci zatočeni zbog “seksualnih zločina, nasilja nad maloljetnicima i nasilja u obitelji ili unutar obitelji bili bi zapravo isključeni, kao i zatvorenici koji čekaju suđenje”, precizira isti izvor.

Poticanje zatvorenika na cijepljenje u zamjenu za smanjenje kazne već je predloženo u Guadeloupeu. Prema podacima LCI-a , dokument u kojem je naznačeno da će se potvrda o cijepljenju “uzeti u obzir u spisima zahtjeva za dopuštenje, prilagodbu kazne i odobravanje dodatnih smanjenja kazne” nedavno je distribuiran. Ministarstvo pravosuđa inzistiralo je na “izoliranosti ove inicijative”, govoreći o “nespretnosti”.

Uprava kuće Sarreguemines u Moselleu sa svoje strane smatra “da je u njezinoj ulozi promicanje društvene reintegracije zatvorenika koji će se u svakom slučaju, čim napuste zatvor, suočiti sa obvezom zdravstvene propusnice”.

Također upitan od strane Le Républicain Lorrain, javni tužitelj u Sarregueminesu Olivier Glady inzistira na tome da nije vršen nijedan postupak za poticanje cijepljenja. Sljedeća kaznena komisija sastat će se u rujnu kako bi odlučila hoće li se ovaj prijedlog koristiti u Sarreguemines.

Sve ste razumijeli. Necijepljeni su gori nego zatvorenici. Predlažemo odgovornim da puste sve zatvorenike kako bi pratili i “molili” građane da se cijepe. Kada propaganda i “lijepa” riječ nisu dale rezultat, kriminalci bi sigurno to odradili temeljito.

Odgovorite nam na jednostavno pitanje: da li je Zapad (Francuska, Njemačka, Nizozemska, Velika Britanija, Italija, Španjolska, Sjedinjene Američke Države,…) normalan?

izvor: logicno.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %