Eldin Huseinbegović predstavio novu pjesmu i spot: Da nam “Đula” zamiriše

0 0

U želji da muzika nadjača prisutnu jednoličnost kompozicija i tekstova, Aleksandar Sofronijević i Eldin Huseinbegović odlučili su da ‘’ispišu’’ svoj muzički doživljaj pod nazivom ’’Đula’’. Ova dva umjetnika spojila je ljubav prema kvalitetnoj muzici, ali i prema vrijednostima u koje pjesma može da nas uvjeri.

Pjesmom odiše emocija, pa umjetnici smatraju da ‘’Đula’’ dolazi u pravo vrijeme kada se vraćaju prave vrijednosti, ljubav, ali i interes za onim starim lijepim pjesmama koje dugo traju i žive u srcima ljudi.

Muziku i tekst za pjesmu Đula napisao je dugogodišnji prijatelj i saradnik Eldina Huseinbegovića, Kenan Hadžifejzović. Iako je pjesma nastala prije devet godina, u doba korone Eldin je odlučio da svoju ružu, to jest ’đulu’’ snimi.

Kadrovi spota su snimani u Novom Sadu i Sarajevu. Ova dva umjetnika spojila je zajednička vizija, virtuoznost i strast koju, svaki od njih ponaosob, prenosi na svakom svom nastupu a sada imamo mogućnost da ih slušamo zajedno. Navikli smo da svaki od njih u muzici pomjera sopstvene ali i muzičke granice, ali izuzetno vodeći računa da se ne izostavi davanje duše univerzumu, krila umu, let do mašte, i život svemu.

 

 

 

bihnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %