EKSKLUZIVNO: ZLO živi u našem komšiluku: Sva ne/djela takozvane Profesorice Sebije Izetbegović!

0 0

Svi mi mislimo da zlo stanuje u našim komšijskim državama te da smo najviše ugroženi od njih. Zapravo je zlo mnogo bliže nego što mislimo i ono živi odmah tu pored nas.

U BiH zlo spava u porodici Izetbegović. Iako se već  mnogo zna o Bakiru i njegovim djelima i nedjelima malo se zna o Sebiji njegovoj uštogljenoj, arogantnoj i neprofesionalnoj supruzi.

Zapravo je ovdje i riječ o Sebiji.

Jedan profesionalac kako ona sebe naziva nikada sebi ne bi smio dopustiti da bude arogantan prema kolegama i novinarima, nikada ne bi smio odbiti liječenje nikome pa ni ratnim zločincima jer je za to dala zakletvu da će liječiti ljude a ne ljudska djela. Jedan profesionalac ne bi bio u politici jer on je profesionalac. Njega interesuje samo dobrobit ljudi i njihovih života a ne politika a pogotov jer joj je muž u samom vrhu iste.

Kako? Pa ovako.  Hajde da se sjetimo svih laži i ne djela takozvane lažne profesorice Sebije Izetbegović koja sa lažnom diplomom obavlja poziciju direktorice UKCS,  što je zvanično potvrđeno i iz Zagreba gdje je dotična rekla da je polagala ispite, a njen čovjek potvrdio. Da je polagala bilo šta u arhivi Univerziteta morao bi biti trag jer dok god je dotična živa takvi dokumenti se čuvaju.

Takvog traga u Zagrebačkim univerzitetima nema. Dotična jeste upisala engleski studij i za to postoji trag ali jedno je upisati studij a drugo ga je odslušati par godina, položiti ispite i diplomirati.

Upisati studij može svako ko ima iole dobre ocjene u srednjoj školi.

Čak i kada ideš u drugu državu čuvaju se ovjerene kopije u arhivama svih Univerziteta. Dotična je prilikom upisa na Fakultet u Sarajevu priložila papir da je u Zagrebu položila mnoštvo ispita te da joj je ostalo manje više desetak još da završi studije. Gdje su onda ti ispiti u arhivama zagrebačkih Univerziteta? Zašto na Indexu Sebije Izetbegović  kojeg je javno objavljivao i SDA portal STAV pored svakog položenog i upisanog ispita nema pečata? Pečat mora biti i studentska služba Univerziteta ga tako ovjerava i tek je onda validan a odmah nakon ovjere prilaže se i u dosije studenta.

Čak je i glavni čovjek Univerziteta u Zagrebu Prof.Dr. Asim Kurjak rekao da nikada nije bio mentor istoj u Zagrebu te da dotična tamo nikada nije poalgala ispite. Jest joj bio mentor u Sarajevu ali ni njemu nije jasno koje ispite i odakle je predala u Sarajevo pa da dođe do toga da joj bude mentor.

Njeni ispiti u Indexu su samo upisani bez pečata onako što je mogla naći 10 osoba da joj upišu različitim rukopisima i da to predstavi kao potpise profesora. Kako sada osoba koja ima lažnu diplomu ili je nema nikako može da vodi jedan od najjačih Kliničkih centara u BiH?

Onda se mijenja priča pa dotična počinje tvrditi da nikada ništa nije studirala u Zagrebu dok njen muž i dalje tvrdi da jeste što je vidljivo u videu ispod:

Pa kako je onda uspjela predati dokument tj molbu koju smo prikazali gore sa svojim potpisom i tražiti da joj se priznaju ispiti iz Zagreba za koje poslije tvrdi da ih nikada nije ni polagala u Zagrebu?   Ko je ovdje lud i ko laže? Ali idemo dalje  BiHnews razotkriva.

Pa hajde da se onda prisjetimo i njenih dostignuća na UKCS.

Direktno je odgovorna za otkaz i napuštanje UKCS-a preko 200 kvalifikovanih doktora i medicinskog osoblja. Ona i njen muž u svojim su saopštenjima rekli da su ti doktori bili neradnici te su imali svoje privatne ordinacije. Svih 200? 

Ako je tako kako je onda više od 70 posto tih doktora nakon odlaska sa UKCS napustilo bih i posao našlo u bolnicama širom svijeta gdje su ih dočekali raširenih ruku. Zašto onda ti doktori nisu ostali raditi u svojim ordinacijama ako ih imaju kako Sebija kaže? Od ukupnog broja otpuštenih i otjeranih doktora sa UKCS samo je 10 posto imalo privatnu ordinaciju a 9 posto ih je ostalo raditi u svojim ordinacijama dok je samo 1 posto njih zatvorilo ordinaciju nakon odlaska sa UKCS i napustilo BiH.

Neki od tih vrhunskih doktora su svoje nove poslove našli i kao direktori klinika širom svijeta od UAE do EU a u UKCS nisu mogli biti ni šefovi odjela. Jedna Senka Mesihović doktorica koja je član Europske asocijacije doktora i koja ima više naučnih radova nego Sebija ispita naziva se od strane Sebije jednom od neradnika. Zamislite jedna lažna doktorica jednog medicinskog stručnjaka naziva takvim imenima. Ali Senka je otišla vani gdje je cijene i poštuju i nije ostala u bolesnoj sredini Sebije Izetbegović.

Kažu dovela je Sebija kliniku u red. Pa jeste tako što sada na istoj ima preko 200 vrhunskih stručnjaka manje, uštedila je na njihovim platama i doprinosima, a svesrdnu pomoć u novcu je dobila i od SDA stranke. Tako bi svako mogao dovesti kliniku u red i za to ne treba puno mozga.

Direktno je odgovorna za ne liječenje djevojčice NADIN iako je to morala uraditi po zakonu i po Hipokratovoj zakletvi koju je dala. Doktor po profesiji mora da liječi i ratnog zločinca i on pacijenta mora gledati samo kao pacijenta i nikako drugačije.   Izetbegovićeva je naredila i svojim poslušnim doktorima da također odbiju liječenje djevojčice.   Njena majka je dobila UKCS na sudu i dobila Sebiju na sudu a za sve komplikacije koje je dijete doživljavalo nakon odbijanja liječenja na UKCS  direktno je odgovorna Sebija Izetbegović

 

Direktno je odgovorna za korištenje malina respiratora u UKCS iako su oni namijenjeni za korištenje u vozilima hitne pomoći a ne kao stacionarni respiratori u Bolnici.  Samim time dovela je posljedično  do smrti mnogih pacijenata koji su bili priključeni na iste. Njeno ime se spominje i u aferi respiratori koji su plaćeni nekoliko miliona više od njihove prave cijene za šta je još uvijek u toku sudski proces. Dotična bi trebala zakonski i odgovarati za smrti pacijenata zbog korištenja malina respiratora ali to će dalje da utvrđuju organi reda ako ih uopšte u ovakom sistemu i ima.

Njeno arogantno ponašanje, i prijetnje radnicima i osoblju je skroz druga strana priče jer jedan profesionalac se tako ne ponaša. Sve je to vidljivo i sažeto u kratkom snimku u kojem dotična prijeti čovjeku da će ga pojesti mrak što možete poslušati u nastavku:

Odgovorna je jer je Alisi Mutap dala i lažnu amneziju uprkos tome što su vještaci tvrdili da amnezije nema. Mnogo puta  nakon toga je i  utvrđeno da Alisa nikada nije imala amneziju te da se dobro sjeća šta se desilo sa Dženanom Memićem.

Pored svojih ogromnih medicinskih promašaja lažna profesorica koja voli da je persiraju sa profesorice Izetbegović je član i GO SDA te vuče konce u toj stranci, stranačkim odlukama i pozicijama.

Voli da ponižava novinare a pogotov one koji govore ekavicu i postavljaju joj pitanja koja joj ne pašu.

Ona je bog i batina i svom mužu Bakiru koji je štiti na svaki mogući način pa i svako istraživanje ili pisanje o dotičnoj naziva napadom na bošnjake.

Kako dotična stigne sve to pored uvođenja reda u UKCS? Jedino ako radi 20 sati dnevno i onda na kraju opet ima i vremena da se u svom skupocjenom automobilu šepuri ulicama Sarajeva u kojem svaki dan na hiljade građana obrok traže u javnoj kuhinji a djeca se liječe SMS porukama.

Pitanje za vas: Da li biste vi dozvolili da vam vaše dijete liječi jedna ovakva osoba sa ovakvim kvalifikacijama? Ja definitivno kao novinar ne bih.  Zlo je tu među nama a ako nakon sve ovoga niste uvidjeli veličinu tog zla onda vjerovatno imate medicinski problem 🙂

izvor i analiza: BiHnews.info

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %