EKSKLUZIVNO: Vlada FBiH na čelu sa SDA osniva AGENCIJU za svemirska istraživanja! Evo ko će voditi projekat naseljavanja mjeseca!

Informacije do kojih je došao BiHnews govore o tome da je vlada FBiH na inicijativu i uz podršku SDA stranke počela osnivanje agencije za svemirska istraživanja.
Kako nezvanično saznajemo ime ove agencije je BOSA (Bosnian space agency) i ona ima zadatak da istraži mogućnosti naseljavanja mjeseca i drugih nebeskih tijela!

Agencija će u pregovorima sa Ruskom agencijom ROSKOSMOS zakupiti jednu teretnu raketu kojom će prenijeti uređaj i materijal za teraformiranje sa zemlje na mjesec. Nadaju se da će ovaj uređaj biti izmišljen od strane nekog od SDA naučnika do prvog zvaničnog leta sa posadom planiranog za 1 mart 2022.

Na čelo ove agencije bit će imenovan Abdulah Skaka a BOSA planira na prvo putovanje na mjesec poslati 18 astronauta 10 žena i 8muškaraca te opremu za naseljavanje!

Nakon što raketa uspješno odvede teret i Astronaute na mjesec povratak neće biti moguć ali će biti uspostavljena trajna komunikacija sa zemljom i sjedištem SDA te će sve ostale potrebne stvari na mjesec biti dostavljenje narednim letom planiranim u decembru 2022 sa Kosmodroma u Kazahstanu.

SDA se nada da će biti prva koja će kolonizirati najbolji i najperspektivniji dio mjeseca gdje će postaviti svoju centralu za budući bošnjački grad na ovom planetu!

Izvor: BiHnews

Članak je satiričnog karaktera!

0 0 Glasovi
Ocijeni objavu
--
Pretplati se
Notify of
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x