EKSKLUZIVNO: Procurili orginalni dokumenti UN-a na kojima se nalazi ime teroriste JASMINA Mulahusića prijatelja Bakira Izetbegovića.

Da je ipak sve tačno što se piše te da Jasmin Mulahusić laže kada kaže da to nije istina prikazuje orginalni dokument UN-a na kojem se nalazi ime teroriste Jasmina Mulahusića i povezuje se sa Alžirskom terorističkom grupom.

Naime u dokumentu kojim Alžirski Ambasador Baali izvještava UN stoji ime Mulahusića kao jednog od članova terorističke organizacije te da je vlada Alžira spremna pružiti dalje informacije o ovoj grupi centrali UN-a

U izvještaju se spominje ime poznatog Alžirskog teroriste koji ima veze sa Mulahusićem i stoji sljedeće:

Različite istrage provedene u Belgiji upućuju na njegovu umiješanost u trgovina oružjem u Alžir. On je dokazao povezanost s teroristima Mohamedom
Kerrouche, zvani Salim (trenutno nastanjen u Londonu), Bosanci Nurset Jusufovic, Jasmin Mulahusić i Senad Ramčilović te braća Marokanci Ali i Youcef El Majda, uhićena 03.04.1996.
Ahmed Zaoui je protjeran iz Belgije u Švicarsku, zatim u Burkinu Faso, a zatim otišao u Maleziju. Trenutno živi na Novom Zelandu.
Mohamed Kessoul – alias Mourad – zadužen za logističku podršku GSPC-a u Belgija. Usko povezan s al-Qa`idom, posebno se spominje u povezanost sa slučajevima Farida Mellouka i tuniskog ekstremista Tareka Maaroufi, za kojeg su talijanske vlasti raspisale međunarodno uhićenje
nalog za njegovo sudjelovanje u planiranju napada u Rimu 2001. Alžirska teroristička skupina pod nazivom Front Islamique du Jihad Armé (Oružani
Islamska fronta džihada) (IFAD) poznata kao “Nacionalni izvršni ured” povezana je s Djaz’ara. Njegov lider u inozemstvu je Mourad Dhina, koji djeluje iz Švicarske.
Ova grupa ima posrednike u nizu zemalja (Nizozemska, Burkina Faso, Malezija i Velika Britanija). Iz ovih europskih zemalja nastavlja se vodi veliku mrežu logističke potpore za alžirske terorističke skupine te je pokušavajući se ponovno uspostaviti u Alžiru.

Iz ovog izvjestaja vidimo da je Mulahusić jedan od najpoznatijih terorista sa područja BIH te da je bio hapšen za terorizam iako sam kaže da nije.

Ostalo možete pročitati u oficijalnom izvještaju UN-a na sljedećem LINK-u

izvor: BiHnews.info

--