EKSKLUZIVNO: Procurili orginalni dokumenti UN-a na kojima se nalazi ime teroriste JASMINA Mulahusića prijatelja Bakira Izetbegovića.

0 0

Da je ipak sve tačno što se piše te da Jasmin Mulahusić laže kada kaže da to nije istina prikazuje orginalni dokument UN-a na kojem se nalazi ime teroriste Jasmina Mulahusića i povezuje se sa Alžirskom terorističkom grupom.

Naime u dokumentu kojim Alžirski Ambasador Baali izvještava UN stoji ime Mulahusića kao jednog od članova terorističke organizacije te da je vlada Alžira spremna pružiti dalje informacije o ovoj grupi centrali UN-a

U izvještaju se spominje ime poznatog Alžirskog teroriste koji ima veze sa Mulahusićem i stoji sljedeće:

Različite istrage provedene u Belgiji upućuju na njegovu umiješanost u trgovina oružjem u Alžir. On je dokazao povezanost s teroristima Mohamedom
Kerrouche, zvani Salim (trenutno nastanjen u Londonu), Bosanci Nurset Jusufovic, Jasmin Mulahusić i Senad Ramčilović te braća Marokanci Ali i Youcef El Majda, uhićena 03.04.1996.
Ahmed Zaoui je protjeran iz Belgije u Švicarsku, zatim u Burkinu Faso, a zatim otišao u Maleziju. Trenutno živi na Novom Zelandu.
Mohamed Kessoul – alias Mourad – zadužen za logističku podršku GSPC-a u Belgija. Usko povezan s al-Qa`idom, posebno se spominje u povezanost sa slučajevima Farida Mellouka i tuniskog ekstremista Tareka Maaroufi, za kojeg su talijanske vlasti raspisale međunarodno uhićenje
nalog za njegovo sudjelovanje u planiranju napada u Rimu 2001. Alžirska teroristička skupina pod nazivom Front Islamique du Jihad Armé (Oružani
Islamska fronta džihada) (IFAD) poznata kao “Nacionalni izvršni ured” povezana je s Djaz’ara. Njegov lider u inozemstvu je Mourad Dhina, koji djeluje iz Švicarske.
Ova grupa ima posrednike u nizu zemalja (Nizozemska, Burkina Faso, Malezija i Velika Britanija). Iz ovih europskih zemalja nastavlja se vodi veliku mrežu logističke potpore za alžirske terorističke skupine te je pokušavajući se ponovno uspostaviti u Alžiru.

Iz ovog izvjestaja vidimo da je Mulahusić jedan od najpoznatijih terorista sa područja BIH te da je bio hapšen za terorizam iako sam kaže da nije.

Ostalo možete pročitati u oficijalnom izvještaju UN-a na sljedećem LINK-u

izvor: BiHnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %