EKSKLUZIVNO: Osman Mehmedagić Osmica pokušava da diskredituje svoju bivšu ljubavnicu podmećući joj lažnu diplomu

0 0

Prije nekoliko mjeseci BiHnews je objavio članak pod nazivom:

ŠOKANTNO – DA LI JE OVO ISTINA? Direktor OSE Osman Mehmedagić imao ljubavnicu, evo šta je ona sve otkrila o aferi “diploma”

Taj objavljeni članak možete pročitati OVDJE

Tekst je počinjao sljedećim rečenicama:

Senada Busnov (27) iz Olova tvrdi bila u intimnoj vezi sa direktorom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Osmanom Mehmedagićem zvanim Osmica i u svojoj ispovijesti ona navodi da je lider SDA Bakir Izetbegović tražio od ovog funkcionera da nabavi validnu diplomu.
Busnova u svom dopisu navodi da nakon dugogodišnjeg maltretiranja od strane Mehmedagića, želi sa sebe skinuti grižnju savjesti.
Napominje da je imala s njim ljubavnu vezu i intimne odnose u zadnje tri godine od kako je započeta “afera diploma”.
“Nakon dužeg vremena shvatila sam da me iskoristio i upropastio moj život. O aferi diploma ne bih nikada govorila da me nije nastavio ucjenjivati i maltretirati. O njegovim ucjenama ne bih sada da govorim te se nadam da ću imati priliku u budućnosti u okviru sudskog epiloga. Bila sam prisutna u više navrata slušajući telefonske razgovore i komentare Osmana Mehmedagića i pouzdano znam da se on ne bi nikada kandidovao za direktora OBA jer i sam zna da nema fakultetsku diplomu”, rekla je Busnov.
Ovako je prije par mjeseci počinjao veliki broj članaka pisanih o Osmanu Mehmedagiću.
Na redakciju našeg medija 07.09.2022 pristigao je mail u kojem se dotična BUSNOV pokušava da diskredituje kao da je ona ta koja je diplomu dobila lažno pa su u CC emaila zakačeni i mnogi drugi mediji i institucije širom EU.
U mailu se tobože prikazuju dokazi tj prikačene su slike testova i komunikacija između više osoba koja može biti naštimana online i koja ne prikazuje nikakav dovoljan dokaz da bi medicinska diploma gđe Busnov bila dovedena u pitanje.
Mail je na adresu našeg medija pristigao sa adrese obrazovanje.i.pravda@gmail.com što nije adresa niti jedne institucije jer institucije ne koriste gmail.com
Mail je potpisan kao Studnenti asocijacije studenata Fakulteta Zdravstvnih Studija, UNSA
Mail je pisan neprofesionalno sa mnogo gramatičkih grešaka a u mailu se navodi briga za građane EU.
Pitanje je zašto bi se neko iz BiH brinuo za građane EU i nekoga ko tamo radi?  To treba da provjeravaju države EU što i čine.
Ničija medicinska diploma u Njemačkoj ili Austriji ne može biti priznata dok se ne prođe proces provjere.
Znači Njemačka je to učinila i dotična Busnov legalno radi u ovoj zemlji.
Sada se postavlja novo pitanje da li je u pitanju zapravo briga o građanima EU ili osveta dotičnoj Busnov koja je javno iznijela svoje dokaze o falsificirfanoj diplomi Osmana Mehmedagića Osmice?
Zašto bi neko brinuo o građanima EU kada nam u BiH visokopozicionirane osobe imaju krivotvorene diplome a vode i UKCS i OSU (Sebija Izetbegović i Osman Mehmedagić)
Kao što smo već naveli Mail koji je stigao na našu redakciju a potpisan kao Asocijacija studenata je pun gramatičkih grešaka, progutanih slova,  itd pa još više predstavlja sumnju u tačnost istog te da je isti možda pisao i sam Osman Mehmedagić. Negdje su korištena slova sa kvakicama a negdje ne!
BiHnews je analizirao E-mail i našao na destine grešaka. Ove greške mogle bi se tolerisati od nekoga iz osnovne škole ali ne od studenata jednog fakulteta.
Kao što vidite email je pun grešaka te ako su isti zaista pisali studenti onda oni ne zaslužuju da budu studenti jer ovoliko gramatičkih grešaka u jednom tekstu mogu samo napraviti djeca u osnovnoj školi a ne Studenti jednog Fakulteta.
Prema svemu sudeći u toku je proces diskreditacije Senade Busnov i eventualno pakovanja lažnih dokaza za pokretanje optužnice jer je dotična iznosila strašne dokaze o falsifikovanju diplome Osmana Mehmedagića Osmice.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %