Ekskluzivno: Bakir Izetbegović vlasnik nekoliko Apartmana u VILLAHU- Austrija? Evo gdje su pare!

0 0

Našoj redakciji se prije nekoliko dana obratio jedan od naših čitalaca E.M (Puno ime i prezime poznato redakciji) sa zanimljivom pričom koju prenosimo u potpunosti.

Naime supruga našeg sugovornika je magistar Farmacije u Austriji (Ime i prezime poznato redakciji) i prije dvije godine radila je u jednoj apoteci u gradu Villah u Austrijskoj pokrajini Koruškoj.

Villah je pitom gradić sa dobrim ljudima, turističko mjesto sa skijaškim stazama kao i mjesto najbliže Klagenfurtu koji je također turističko mjesto jer leži na jezeru WorteSee. Jedan dan dok je radila u apoteci njegova supruga je doživjela nevjerovatan susret.

U njenu apoteku je ušla žena u starijim godinama i obratila joj se na lošem engleskom jeziku pokušavajući da kupi turpijicu za stopala. Pokušavajući da objasni kako se kaže turpijica na engleskom  Supruzi našeg sagovornika ova starija žena je bila jako poznata ali nije odmah mogla da shvati o kome je riječ.

Nakon nekoliko minuta u apoteku ulazi i muškarac sagnute glave hvata ovu ženu za rame i govori na bosanskom “Hajde ba pusti to”. Zatim diže glavu i tada prodavačica vidi o kome je riječ. Zapravo u apoteku je ušao Bakir Izetbegović i pozvao svoju suprugu Sebiju koja je pokušavala da kupi turpijicu za noge nabadajući engleski jezik da izađu vani jer joj je to bilo nepotrebno po njegovom sudu. Supruga našeg sagovornika je tada progovorila na Bosanskom i ovaj par se malo iznenadio jer priča orginalno Njemački bez akcenta pa je teško provaliti da je sa naših prostora. Nazvala mu je “Selam predsjedniče” i rekla da je iz jednog malog gradića u blizini Tuzle.

Bakir joj je odgovorio selamom te da je skoro bio u tom gradiću i da su tamo dobri ljudi, a  supruga našeg sagovornika mu je rekla da je ona jedna od onih 100 000 koje je Bakir zaposlio samo da je ona zaposlena vani u Austriji. Bakir malo uzrujan zbog ove rečenice okrenuo se prema supruzi ponovo je pozvao i napustili su apoteku.

Sa sobom nisu imali nikakvu pratnju i po gradu su šetali kao i svaki drugi par.  Supruga našeg sagovornika se pitala odakle oni tu i šta tu rade.  Gradom se nedugo zatim počela širiti priča kako Bakir tu posjeduje neke Apartmane koji se vlasnički nalaze na nekoj drugoj osobi te ih ponekad obiđe i provjeri da je sve kako njemu paše. U manjem gradu kao Villah sve se brzo pročuje ali se ne širi dalje tako da se i ova priča i danas priča u Villahu.

Pitanje je. Šta će Bakir i Sebija sami u Villahu ako ova informacija nije istinita? Ni jedno ni drugo nisu skijaši, a Villah je kao i svaki drugi grad u Austriji. Ni po čemu nije specijalan toliko da bi se baš tu tek onako namjenski dolazilo osim skijanja.  Kako to Sebija priča loše engleski i da ne zna kako se kaže turpijica za noge?  Ona sama kaže da je  studirala u Zagrebu na Engleskom jeziku? Našeg sagovornika smo pitali zašto do sada nigdje javno nije ispričao ovaj događaj a rekao nam je da je to zbog straha jer stalno putuje za BiH skoro svakih 3-4 mjeseca i ne bi volio da dole ima problema. U njegovom gradu ima mnogo SDAovaca i njegovim gradom vlada SDA tako da je to tajio do sada ali je i sada zamolio da mu se ne objavljuje prezime.

Ako je istina ono što se priča u Villahu da Bakir tamo posjeduje aprtmane onda je to dobra investicija jer Villah mnogo zarađuje od skijaša koji skijaju okolnim brdima. Jedno pitanje se provlači. Odakle Bakiru novac da bude vlasnik nekoliko apartmana u ovakom skijaškom mjestu gdje jedan apartman da se kupi košta oko 300 000 Eura, a posjedovati nekoliko može preći i milionske cifre? Dalje ostaje na novinarima da istraže ove navode. I sami austrijski mediji su prije nekoliko godina pisali kako je Izetbegović došao u Austriju iz siromašne BiH sa 4 službena vozila i odsijedao u najskupljim hotelima u Beču tokom svoje posjete ovom gradu, a da se i oblačio u poznatom butiku odjeće ZARA.

Zašto se naš sagovornik ovom pričom obratio baš nama u BiHnews? Zato jer smatra da smo jedini medij koji piše istinu o svima i svemu i da nismo stranački orijentirani ni prema kome.

izvor: BiHnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %