Ekskluzivno: Bakir Izetbegović pere novac kroz kryptovalute? Sastajao se sa poznatim prevarantom iz Austrije Munibom Omerčevićem!

0 0

Munib Omerčević je krajišnik nastanjen u Austriji koji je ojadio i prevario  na desetine Bosanaca i Hercegovaca putem kryptovaluta i o njemu smo već pisali na ovom LINKU.

Omerčević “koji je dio globalne piramidalne platforme zvane PARAIBA koju istražuje nekoliko svjetskih policijskih agencija počevši od američkog FBI do Austrijske policije” sastajao se u Grazu sa Bakirom Izetbegovićem liderom SDA stranke.  Omerčević je Izetbegoviću predstavljen kao biznismen iako se kroz tekuću istragu austrijske policije predstavlja kao prevarant.

Sve bi ovo bilo ok da Omerčević nije oprao desetine hiljada eura novca kroz kryptovalute, a svoj koncept je ponudio i Izetbegoviću. Omerčević se priključio u SDA stranku u nadi da je to još jedan od načina kako da zaštiti nelegalno stečenu imovinu kada krenu policijske istrage i po BiH.

Pošto Omerčević po sopstvenom priznanju u BiH više ne smije jer ga traže desetine prevarenih građana krajine jedini način da ostvari kakvu takvu zaštitu je putem stranke SDA koja je u totalnom rasulu.   Sa druge strane Omerčević će za izetbegovića predstavljati još jedan način kako oprati novac stečen u raznim Aferama i drugim nelegalnim radnjama jer se kripto valute ne mogu lagano pratiti.

Izetbegović se na svom facebook profilu pohvalio slikama sastanka sa kako kaže “Biznismenima iz Austrije” znajući ili ne da je među njima i osoba koja je pod istragom Austrijske policije i tužilaštva zbog učešća i promovisanja piramidalnih šema te zbog prevare.

Bakir Izetbegović se putem SDA Facebook stranice pohvalio slikama iz Graza na kojima se i nalazi prevarant Omerčević

Kako funkcionira ova prevara:

Omerčević se u svojim javnim prezentacijama predstavljao kao uspješni lider platforme Paraiba koji ima jake veze sa osnivačem iste Erichom Elijem (Erich Ely) koji je prije par godina bio dio globalne prevare na platformi ONE Coin kada je ruskinja koja je vodila istu nestala sa 1 milijardom  dolara novca  od investicija.

Omerčević se nekoliko puta sastajao sa Elijem gdje su skupa kovali planove o proširenju Paraibe na druge zemlje. To proširenje se odnosilo  na HRVATSKU , BiH i Srbiju gdje je onda Omerčević išao  skupa sa glavnim predstavnikom Paraibe za Austriju Ewaldom Huterrerom koji je također pod istragom austrijske policije.

Slika Iznad Ewald  Huterer!

 

Oni su u tim zemljama držali javne prezentacije kao što je vidljivo i na slici iznad – Prezentacija iz hotela Antunović Zagreb gdje su pozivali ljude da se priključe platformi koja zadnjih nekoliko mjeseci investitorima ne isplaćuje novac. Investitori koji se požale za svoj novac i pitaju šta se dešava gube svoj novac zauvijek te budu zaključani i blokirani na platformi što govori i screenshot ispod gdje drugi čovjek Firme zadužen za Austriju obaviještava jednog investitora da je zaključan.

On mu kaže da ga je vlasnik Firme Erich Ely zaključao zbog toga što puno pita te da neće dobiti svoj novac nazad. Do sada su visoki članovi paraibe uvijek govorili da se investitori ne trebaju brinuti za svoje depozite a ovo je prvi put da jedan od vodećih ljudi platforme javno priznaje da je neko zaključan jer puno pita te da neće dobiti svoj novac nazad. Valjda bi investitori za svoj uloženi novac trebali da mogu pitati šta žele ali ovdje to nije slučaj kao što se ni u SDA ne smije puno pitati.

Iako se investitorima na početku obećava da je njihov novac siguran , da ga niko ne može dirati te da ga mogu izvaditi vani kada god žele to zapravo nije slučaj što pokazuje i screenshot ispod.

Investitor koji je zaključan je izgubio 13 000 dolara svog novca, a njega je u Paraibu upravo uvukao Munib Omerčević obećavajući mu kule i gradove da bi ga nakon par mjeseci od ulaska u istu ostavio bez ikakvih informacija te mu se prestao javljati.    Na bilo kakvo pitanje investitor je automatski bio ukinut i iz telegram grupe koju vodi Omerčević, a koja je također dio istrage Austrijske policije.  Kada se investitor obratio direktno Erichu Eliju od njega je dobio prijetnje putem SMS-a te mu je zaprijećeno da se ne igra sa Paraibom i glavnim timom jer može naj…ebati kako kaže Erich.  Jedine Ericova i Omerčevićeve greške su te što su ovog investitora podcijenili jer je i on moćna osoba koja ima veze sa medijima širom svijeta pa tako i poznati austrijski sajt Heute.at ovih dana pravi veliku priču o ovoj prevari.

Omerčević i dalje krši austrijski zakon tako što javno promoviše Paraibu koja je piramidalna mlm šema. S

Samo promovisanje ovakvih tipova investicija i pozivanje u iste je krivično djelo u Austriji za koje prijeti kazna zatvora od 1-3 godine.  Omerčević također vodi i glavnu propagandnu web stranicu ove platforme pod nazivom www.paraibaworld.org kroz koju pokušava da opravda paraibu i investicije iako su Njemačke i Austrijske finansijske regulatorne agencije izdale upozorenje za Paraibu što možete pogledati na sljedećem LINK-u.

Na kraju ćemo napomenuti da je PARAIBA i pod istragom američkog FBI gdje je glavni promotor za Ameriku bio Wayne Nash osoba koja je također ojadila hiljade amerikanaca. Njemu je FBI pokucao na vrata i zvanična istraga protiv te platforme u Americi je tim činom počela. Više o prevarama u Americi i istrazi FBI možete pogledati na ovom LINKU.

Kao što smo napomenuli u našoj prvoj istrazi Omerčević je za svoj rad i uvođenje osoba u ovu platformu nagrađen sa putovanjem u Dubai gdje se sastao sa Elijem, Hutererom i drugim visokim članovima ove platforme.  Oni su u Dubaiju skupa planirali buduće prevare a jedna od njih je i ta da se Omerčević putem neke političke stranke zaštiti a nakon toga da u platformu uvede i članove stranke.

više informacija bit će poznato u trećem nastavku ove velike istrage.

izvor: BiHnews.info  Zabranjeno kopiranje bez navođenja izvora!

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
--