DROGA UZIMA DANAK kod Izetbegovića: BiH je na putu izgradnje moderne, sigurne i prosperitetne države

0 0

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović čestitao je 25. novembar – Dan državnosti BiH. “I ove godine se, kao i svih prethodnih, s ponosom i zahvalnošću prisjećamo generacije koja je u teškim trenucima stajala na pravoj strani historije i tog 25. novembra 1943. godine na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a ugradila svoj kamen u temelje Bosne i Hercegovine”, kazao je Izetbegović. Tvrdi da su državnost Bosne i Hercegovine i njen kontinuitet sadržani u odlukama koje su usvojene na taj dan i koje su odbranjene i potvrđene u vremenu koje je uslijedilo.

“Uprkos otporima sila koje nasrću na vrijednosti ZAVNOBiH-a, Bosna i Hercegovina je danas na putu izgradnje moderne, sigurne i prosperitetne države, u kojoj se poštuju ljudska prava i vladavina zakona. Otpori i opstrukcije s kojima se suočavamo nas motivišu da još snažnije istrajavamo na tom putu. To je naša obaveza prema precima koji su gradili Bosnu i Hercegovinu, a naročito prema generacijama koje će nas naslijediti”, kazao je Izetbegović.

Naglasio je da će Bosna i Hercegovina biti zemlja slobodnih i ravnopravnih naroda i građana, u kojoj niko neće biti ugrožen zbog svoje vjere, nacije, političkog stava, uvjerenja ili bilo kojeg drugog osnova. “U to ime svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine”, navodi se u čestitki Izetbegovića.

izvor: tuzlanski.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %