DRAMATIČNI SNIMCI IZ TETOVA: Veliki požar zahvatio Covid bolnicu punu pacijenata, deset osoba je izgubilo život, dok se ljekari …(VIDEO)

0 0
--

Najmanje 10 osoba poginulo je u požaru u Covid centru u Tetovu u Sjevernoj Makedoniji. Za sada nije poznat uzrok požara, a kako javljaju sjevernomakedonski mediji sazvan je i hitni krizni štab kojim rukovodi premijer Zoran Zaev.

Ministar zdravstva Venko Filipče objavio je na svom Twitter profilu da je život izgubilo deset osoba, te da bi broj žrtava mogao rasti. Naveo je da se ljekari bore za živote povrijeđenih te da je požar ugašen.

“Ovo je veoma tužan dan. Izražavam najdublje saučešće porodicama”, napisao je. Više od trideset vatrogasaca učestvovalo je u gašenju požara koji je izbio u covid bolnici. Zamjenik komandira vatrogasne jedinice Tetovo Sašo Trajčevski izjavio je da ima žrtava, ali da se tačan broj još ne zna.

“U 21 sat i dvije minute prijavljen je požar u kovid bolnici. Ekipe su stigle za nekoliko minuta, sedam vozila i 30 vatrogasaca. Sve je bilo u plamenu. U 21:30 smo uspjeli lokalizirati požar. Plamen se izdizao visoko, kovid bolnica je sva od plastike, ne znamo broj žrtava”, kazao je Trajčevski.

Prema pisanjima sjevernomakedonskih medija, površina bolnice je iznosila 590 kvadratnih metara, kapaciteta za najmanje 35 pacijenata, piše N1.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %