DRAMATIČNI PRIZORI IZ TURSKE: U poplavama život izgubilo 27 osoba, evakuacije helikopterom iz poplavljenog dijela zemlje…

0 0

Turske oružane snage helikopterima su u četvrtak iz poplavljenih područja u crnomorskoj regiji evakuirale 353 osobe, javlja agencija Anadolija.

Ministarstvo odbrane Turske objavilo je na društvenim mrežama i snimak spašavanja poplavama pogođenih građana i navelo da su svi oni zbrinuti i na sigurnom.

“Nastavljamo pomagati našim sugrađanima u poplavama pogođenim Kastamonu i Sinopu. Helikopterske i druge ekipe neprestano rade na terenu”, navodi se u saopćenju Ministarstva.

Poginulo 27 osoba
Ured za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama Turske (AFAD) saopštio je da je u poplavama u crnomorskoj regiji u gradovima Kastamonuu i Sinopu 27 osoba izgubilo život, dok se potraga za jednom nestalom osobom u Bartinu nastavlja.

“U Kastamonu je u poplavama život izgubilo 25 građana, a u Sinopu dvoje. Potraga za osobom koja je nestala u Bartinu se nastavlja”, navodi se u saopštenju.

Iz AFAD-a su saopćili da su sve službe jutros nastavile s evakuacijom, potragom i spašavanjem uz podršku osoblja i vozila.

Navodi se da je u poplavama pogođenim provincijama angažovano 217 ljudi, 42 vozila koja pripadaju Crvenom polumjesecu Turske te da su osigurani topli obroci za nepogodom pogođeno stanovništvo.

Nekoliko regija Turske je u proteklih nekoliko dana pogođeno velikim šumskim požarima i poplavama, a predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan sinoć je saopštio da su odgođene sve manifestacije koje su bile najavljene za subotu povodom 20. godišnjice osnivanja vladajuće turske Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

https://www.youtube.com/watch?v=kzTIMy1KJlY

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %