DRAMATIČAN POZIV IZ BANJE LUKE: Vuković uputio apel građanima BiH da budu spremni na spašavanje države…

0 0

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a BiH Banja Luka Aleksandar Vuković danas je uputio apel građanima BiH da budu spremni na izborima spašavati državu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Opšti izbori u oktobru u Republici Srpskoj kao izbornoj jedinici nisu generalna proba niti testna faza, oni su biti ili ne biti za opstanak Bosne i Hercegovine!

Svi prizivamo međunarodni faktor da interveniše, uvede sankcije, ali dobijamo godinama isti odgovor, olovke u ruke!

I upravu su! Bosanaca i Hercegovaca ima toliko da možemo demokratskim putem imati i Predsjednika RS-a, i Predsjednika Vlade RS, i većinu u NSRS-u…

I bojim se da je oktobar poslednja stanica čekanja da li smo sazreli kao bh. nacija

Očekivanje da će neko za nas braniti Bosnu nekim represivnim metodama, a mi da ležimo i da se ne udostojimo da popunimo glasački listić je siguran put u afganistanski scenario odustajanja od bh. države! I po tom osnovu su u pravu, nažalost!

Zar je za Bosnu i Hercegovinu puno odvojiti dva sata u periodu od četiri godine?!

Jedan sat za registraciju u inostranstvu (u BiH za provjeru biračkog spiska), a jedan sat za odlazak u poštu (u BiH prošetati do biračkog mjesta).

I neka mi niko ne priča o Bosni i patriotizmu kada se boji da će mu od popunjavanja glasačkog listića utrnuti ruka, dok Vojin i ja ovdje nemamo straha da će nam otići glava”, naveo je Vuković.

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %