Drama u Nizozemskoj: Medicinska sestra ubila 20 osoba koje su bolovale od koronavirusa

0 0
--

Medicinska sestra u Nizozemskoj osumnjičena je za ubistvo nekoliko pacijenata u bolnici Vilhelmina (Wilhelmina) u Asenu prilikom čega je i priznala da je ubila najmanje 20 pacijenata koji su imali koronavirus jer je bila zabrinuta što pate.

Teodor V. (Theodoor) navodno je dala komentar u različitim razgovorima s drugim pružaocima usluga, od kojih je jedan upozorio bolničke vlasti koje su pokrenule istragu, navodi se u saopćenju nizozemskog državnog tužilaštva.
Obavljala medicinske zahvate

Dok je bio na liječenju, jedan muškarac je dao komentare uposlenicima kada je ležao u regionalnoj klinici za mentalno zdravlje u Drenteu. Ta institucija je kontaktirala vlasti.

Osumnjičena je navodno bez uputa ljekara obavljala medicinske zahvate na pacijentima koji su, po njenom mišljenju, bili terminalni i patili, navodi se.
Uhapšena u kući

Ona je uhapšena u kući u Veenhuizenu prije tri sedmice i određen joj je pritvor od mjesec dana, a istraga još uvijek traje.

Za sada se istražuje da li se vrijeme smrti poklapa s njenim radnim vremenom, a istraga bi trebala biti gotova do kraja juma ove godine.

izvor: avaz

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %