DRAMA U HRVATSKOJ: Roditelji kupili suprugu za svog sina

0 0

U Hrvatskoj se vodi istraga protiv četiri osobe zbog sumnje da su dogovorile prisilan brak svoje djece.

U Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu ispitani su 35-godišnji hrvatski državljanin i 30-godišnja državljanka Srbije, roditelji 14-godišnjaka.

Uz njih, ispitani su i 36-godišnjak i 37-godišnjakinja, oboje hrvatski državljani, roditelji 15-godišnjakinje. Doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv njih, a osumnjičeni su za trgovinu ljudima, javlja Dnevnik.

Roditelji 14-godišnjaka su u gradu na području Brodsko-posavske županije došli u kuću u kojoj je živjela 15-godišnjakinja s roditeljima.

Namjera im je bila da dogovore prisilni brak djevojčice i dječaka, ali i cijenu za koju će kupiti djevojčicu. Ona se protivila prisilnom braku, zbog čega su joj prijetili batinama.

Roditelji su, bez obzira na sve, obavili “prodaju” djevojčice. Roditelji dječaka su djevojčicu zarobili. Okrivljeni su i za pokušaj nanošenja teške tjelesne povrede djetetu koje se opiralo prisilnom braku.

Četvero odraslih je osumnjičeno za trgovinu ljudima. Uz to, roditelji dječaka osumnjičeni su za oduzimanje slobode djevojčici i nanošenje teške tjelesne povrede u pokušaju, a otac djevojčice za prijetnju djetetu.

izvor Press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %