DRAMA U GORAŽDU: SDAov plaćenik i zastupnik prodavao MUP i bolnicu za 50.000 KM ovoj stranci

0 0

Snimak Edima Fejzića, zastupnika u Skupštini BPK – Goražde na kojem se čuje kako bi on ‘prodao’ MUP i bolnicu za 30.000 odnosno za 20.000 KM izazvao je žestok potres u ovom kantonu, a čini se da Fejzić nastavlja sa skandalima.

Sad je, kako je Raportu potvrđeno, uhljebio kćerku u MUP preko ministra kojeg je predložio.

No, krenimo redom.

Naime, Raport je prije nekoliko mjeseci objavio snimak na kojem se čuje Fejzić kako sa drugim zastupnikom Seadom Tatrinom pregovara o ove dvije institucije.

Edim Fejzić: Oni i SDA idu da oni preuzmu MUP i da meni ostave samo bolnicu. Oni su to meni rekli, ne mogu da gledaju te probleme, ja nemam snage da se sa njima obračunavam i to je to… Nisam ti ja to sinoć ni rekao, zaboravio sam.

Sead Tatarin: Znači 30.000 za MUP.

Edim Fejzić: Kad?

Sead Tatarin: To kad se postavi, 30.000 ćeš dobiti, a 20.000 za bolnicu.

Edim Fejzić: 20 za bolnicu?

Sead Tatarin: Jah.

Cijelu aferu pokrenuo je tadašnji zastsupnik SDA Nijaz Musić, koji je potom izbačen iz SDA a zajedno s njim smijenjena je i tadašnja ministrica unutrašnjih poslova Nizama Rišljanin koja nije htjela podleći pritisku i dati ostavku zbog političke prodaje.

Rišljanin je ipak smijenjena, a Fejzić kazao zastupnik predlaže Armina Mandžu za ministra.
Vrlo brzo, raspisuje se konkurs u MUP-u za prijem jednog namještenika. Iz dopisa koji je u posjedu Raporta vidi se da je primljena Berina Fejzić, kćerka Edima Fejzića.

Odorenje je dala i premijerka Aida Obuća, koja je inače prijateljica sa Berinom Fejzić.

Inače, Fejzić koji je i delegat u Domu naroda FBiH, vodi se kao član Stranke dijaspore a po nacionalnosti Hrvat. Drugačije nije mogao ući u Dom naroda.

(Raport/PRESS)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %