DRAMA NA NEBU IYNAD SRBIJE: Vojska Srbije oborila dron iznad kasarne u Raški

0 0
--

Vojska Srbije prije 20 minuta je oborila dron iznad kasarne u Raški, saznaje Blic.

Prethodno je bilo uočeno posmatranje i izviđanje kasarne pa je vojska u skladu sa naređenjem vrhovnog komadanta dejstvovala i oborila dron.

Podsjećamo, predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić potvrdila je jučer da su strani dronovi nadlijetali kasarne, i rekla je da je to pitanje sigurnosti Srba na Kosovu.

– Tačno je, bespilotne letjelice su snimale jedan položaj u Kopnenoj zoni bezbjednosti i dvije kasarne. O tome me je obavijestio predsjednik Srbije, i on je dao naređenje da se pojača zaštita u vazduhu, što je sada stalno stanje stvari. Ukoliko se to ponovi, obarat ćemo sve letjelice. Ne bih davala više informacija, predsjednik će više reći o tome, kao i ministar odbrane Miloš Vučević – rekla je ona.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio se na ovaj korak poslije incidenta koji se desio na području iznad Merdara i u okolini Raške, kad su nepoznati dronovi posmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije, navode Večernje novosti.

Navodi se da je, u cilju sprečavanja daljih neprijateljskih aktivnosti, podignuti „migovi 29“ u akciji praćenja i eventualnog napada na neprijateljske letjelice. Nedugo zatim, dodaje se, uočeni objekti napustili su vazdušni prostor centralne Srbije, a da to nisu učinili, bili bi uništeni jer je navodno Vučić izdao naređenje da se odmah dejstvuje protivvazduhoplovnim oružjem.

Uskoro se očekuje saopštenje Vojske Srbije.

U skladu sa naređenjem predsjednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije preduzima pojačane mjere za otkrivanje, praćenje i neutralisanje bespilotnih lejtelica u blizini vojnih objekata.

Vojska Srbije će i dalje, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta i predsjednika Republike, obarati sve bespilotne letjelice koje se nađu u zoni zabrane leta i u blizini vojnih objekata.

izvor: avaz.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %