Drama na Krimu: Ukrajina dronovima napala Krim. Onesposobila pola zračnih snaga Crnomorske flote?

0 0

Kako javlja index.hr Ukrajina je izvršila više napada dronovima na ruske snage stacionirane na poluotoku Krimu. (tekst prenosimo u cjelosti)

RUSIJA je jučer navečer izvijestila o novim napadima ukrajinskih bespilotnih letjelica, samo dan nakon što su izbile eksplozije u blizini vojnih baza u područjima pod kontrolom Rusije u Ukrajini i u samoj Rusiji.

Prema najnovijoj procjeni zapadnih obavještajaca, napadi su onesposobili čak polovicu zračnih snaga Crnomorske flote, piše Reuters.

Ruske novinske agencije RIA i Tass su priopćile, pozivajući se na lokalnog dužnosnika na Krimu, da su se jučer navečer aktivirale ruske protuzračne snage u blizini luke Jevpatorije na zapadu Krima. Na video snimci koju je objavila ruska internetska stranica vidi se kako objekt koji nalikuje projektilu zemlja-zrak pogađa metu.

Tass je citirao lokalnog dužnosnika koji je rekao da su ruske protuzračne snage oborile šest ukrajinskih dronova koji su krenuli u napad na Novu Kahovku, istočno od grada Hersona. Ukrajina kaže da je ponovno zauzimanje Hersona jedan od njezinih glavnih prioriteta. Dužnosnik na Krimu je kazao da je tamošnja obrana oborila i neodređeni broj dronova iznad Sevastopolja.

“Ukrajinske oružane snage priuštile su Rusima nevjerojatnu večer”, rekao je Serhij Klan, član regionalnog vijeća Hersona koje su raspustile ruske okupacijske snage.

Noć prije, na Krimu je zabilježeno više ksplozija, uključujući one u blizini Sevastopolja, sjedišta ruske Crnomorske flote. Dva sela u Rusiji su evakuirana nakon eksplozija skladišta streljiva u pokrajini Belgorod, više od 100 km od teritorija pod kontrolom ukrajinskih snaga.

INDEX / PRESS

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %