DRAMA NA KOSOVU: Kosovski SPECIJALCI UPALI U ŠTRPCE Među 10 uhapšenih i eksgradonačelnik, pretres u više od 10 kuća funkcionera Srpske liste

0 0

BEOGRAD/ŠTRPCE – U jutrošnjoj akciji specijalne kosovske policije u većinski srpskom Štrpcu uhapšeno je 10 ljudi među kojima i je i bivši gradonačelnik Štrpca, javlja prištinski Reporteri.

Specijalne jedinice kosovske policije izvele su akciju u Štrpcu, a glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari potvrđujući akciju kaže da je posrijedi “istraga oko zloupotrebe službenog položaja”. Šukri Jašari je rekao da racija policije još traje, javlja RTS.

“U toku je akcija. Riječ je o zloupotrebi službene dužnosti, odnosno davanju mita. Još uvijek nema hapšenja, pošto racija i dalje traje”, rekao je Jašari prištinskim medijima, piše RTS. Akcija se, kako navode nezvanični izvori, izvodi zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita, u vezi sa građevinskim radovima na Brezovici.

Prema pisanju pojedinih medija na albanskom, pretreseno je više od deset lokacija, imanja i kuća bivšeg predsjednika opštine Štrpce i drugih visokih funkcionera Srpske liste.

Štrpce je sredina u kojoj Srbi čine većinu stanovništva.

Kurir.rs/RTS/Kosovo online

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %