Dr. Stevanović: Svaka sila ima kraj! Sad je upitna legalnost svih odluka ‘Sebijine’ Ljekarske komore KS

0 0
--

Mene ne brine činjenica da su Sebija, Enra i slični spremni da podmetanjima, prijetnjama i silom ovladaju Komorom. Mnogo više me brine mentalitet velikog broja ljekara koji su zbog ličnog komoditeta pristajali na to. Na sreću bilo je i hrabrih koji su čuvali dostojanstvo profesije! – naveo je Stevanović.

Dragan Stevanović na svom je profilu na Facebooku komentirao tekst Raporta u kojem je otkriveno da je Kantonalni sud u Sarajevu odbio žalbu Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Žalbom je pokušano osporavanje presude Općinskog suda od 6. septembra 2019. godine. Tom presudom je utvrđeno da je nastavak 5. Izborne skupštine Ljekarske komore KS koja je održana 20. decembra 2018. godine sazvan i održan na nezakonit način.

Tim povodom Dragan Stevanović u kratkom FB komentaru poručuje da “svaka sila ima kraj” te piše:

– Sada su upitne legalnosti svih odluka LJKKS unazad četiri godine pa i izbori u Komori FBiH. Mene ne brine činjenica da su Sebija, Enra i slični spremni da podmetanjima, prijetnjama i silom ovladaju Komorom.

Mnogo više me brine mentalitet velikog broja ljekara koji su zbog ličnog komoditeta pristajali na to. Na sreću bilo je i hrabrih koji su čuvali dostojanstvo profesije! – naveo je Stevanović, inače poznati sarajevski ljekar i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva.

Podsjetimo, sporna izborna sjednica Ljekarske komore KS održana je u prostorijama Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Tada je na čelo Komore izabrana Ksenija Miladinović, čime je ova institucija praktično stavljena pod direktnu kontrolu direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Miladinović je na čelo Komore došla sa KCUS-a i bliska je trenutnoj direktorici Izetbegović, piše Raport.

Drugi kandidat bio je aktuelni direktor Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš, prof. Ismet Gavrankapetanović.

On je tada sa tridesetak delegata napustio sjednicu zbog neregularnosti u izbornom procesu.

izvor: Press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %