DOK DRUGI leže Mirnes Ajanović radi! Na sastanku sa pravnicima iz Slovenije razgovarano o pravnim mehanizmima protiv covid-potvrda i VTP mjera

0 0
--

ADVOKAT
MIRNES AJANOVIĆ
Trg slobode, zgrada Barok 1 sprat – 75000 Tuzla
Tel/fax: 035/257-000, Mob: 061/151-808, e-mail: mirnes.ajanovich@gmail.com
Identifikacijski broj: 4310575070004
________________________________________________________________

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Advokat Mirnes Ajanović i pravnici iz Slovenije o pravnim mehanizmima protiv covid-potvrda i VTP mjera, a u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava

Nevladina organizacija Republike Slovenije “Civilna inicijativa slovenskih pravnika”, koja okuplja slovenačke advokate, sudije i pravnike, organizovala je jučer konsultacije sa advokatom Mirnesom Ajanovićem, s ciljem razmjene informacija o pravnim mehanizmima osiguranja prava građana u pogledu niza nesrazmjernih i segregacijskih mjera u Sloveniji i Bosni i Hercegovini poduzetih zbog epidemije Covid-19.

Advokat Mirnes Ajanović pojasnio je ustavne i zakonske odredbe u Bosni i Hercegovini, koje inače u sličnoj formi postoje i u Sloveniji, na osnovu kojih je oborio uvođenje covid-potvrda i VTP mjera najavljenih od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Kolege pravnici iz Republike Slovenije su komparativno pojasnili stanje u ovoj evropskoj državi, problematizirajući naročito pasivnost svih institucija na kršenje prava građana i prisilnu vakcinaciju. Zajednički zaključak radnog sastanka bio je da je nedopustiva diskriminacija građana i narušavanje osnovnih prava i sloboda, kao što su pravo na slobodu kretanja, mišljenja, rada, okupljanja i izražavanja.

Održavanjem sastanka o međunarodnoj saradnji pravnika iz ove dvije prijateljske države na Međunarodni dan ljudskih prava poslana je javna poruka da svim pravnim sredstvima mora biti osujećen svaki napad na ljudska prava i svaka zavjera protiv ustava država, zakona, sloboda građana i temeljnih ljudskih prava bilo gdje u svijetu.

10.12.2021. Kenan Gutić, pripravnik u advokatskoj kancelariji advokata Mirnesa Ajanovića

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %