Diktatura u EU: Školska doktorica otpuštena iz škole u Beču jer je kritizirala vakcinaciju!

0 0
--

Školski doktor je potpisao otvoreno pismo sa kritičkim mišljenjima o vakcinaciji protiv korona virusa. Ali sada je ostala bez  svog posla.

 

Prije otprilike dvije sedmice predsjednik Austrijskog liječničkog društva (ÖÄK) Thomas Szekeres poslao je obavijest u kojem se ističe da, sa “naučne tačke gledišta, u osnovi nema razloga da se pacijentima savjetuje da se ne vakcinišu protiv Covid-19”. “. 200 uglednih austrijskih ljekara koji su bili skeptični prema vakcinaciji odgovorilo je otvorenim pismom. Ovo je potpisala i ljekarka opšte prakse koja radi kao školski ljekar u osnovnoj školi u dunavskom gradu, preneli smo. Grad je potom ispitao sve pravne korake. Od danas je jasno: doktorka je ostala bez posla.

Razlog raskida: “Više se ne daje povjerenje”
Kako prenosi ORF Beč, gradsko odjeljenje za ljudske resurse (MA 2) odlučilo je da otpusti školskog doktora. Razlog se navodi u pismu: “Nema više povjerenja u zaposlenika, posebno zbog situacije sa pandemijom, tako da je sudija za prekršaje Grada Beča pokrenuo postupak za otpuštanje”.

Još osam školskih ljekara na otpusnoj listi.
Bečka školska doktorka nije jedina koja je ostala bez posla zbog potpisivanja otvorenog pisma. Prema podacima Ministarstva prosvjete, još osam školskih ljekara u Austriji također su pred raskidom radnog odnosa.

 

Ministarstvo obrazovanja zatražilo je od uprava za obrazovanje saveznih država da provjere da li su pogođeni zaista podržali pismo. Školski ljekari su oslobođeni školskih poslova dok se to ne razjasni. Jedno od ovih “pojašnjenja” kod jednog koruškog doktora može se vidjeti i čuti na snimku koji je FPÖ postavio na YouTube. Objašnjava joj da je liječnička udruga kontaktirala Ministarstvo prosvjete, koje je zauzvrat proslijedilo stvar. “Od vas je zatraženo da raskinete radni odnos”, objašnjava doktor.

 

Školska ljekarka sada žali zbog potpisa, zbog posljedica.
Očigledno, pokajanje štiti od ulice. U Štajerskoj se kaže da se školski doktor odrekao od svog potpisa. To znači da se ne treba bojati daljnjih posljedica. ORF citira Štajersko Direkciju za obrazovanje, koja objašnjava: Ako školska doktorica u pismu jasno stavi do znanja da neće odbaciti mjere Corona “per se”, može nastaviti raditi.

FPÖ Beč poziva na povlačenje otkaza
Šef bečke FPÖ Dominik Nepp u saopćenju je zaprepašten smjenom: “Bečki gradonačelnik je uvijek božićni gricko i pušta potpuno nevine doktore da otpuštaju bez razloga”. Zahtijevao je hitno povlačenje raskida.

 

izvor: bihnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %