Detalji strašnog porodičnog nasilja kod Viteza: Fahrudin šoljicom za kafu gađao ženu, na kćerku bacao Kur’an

0 0

Nakon održanog dokaznog postupka, Općinski sud u Travniku je donio nepravomoćnu prvostepensku presudu kojom se Fahrudin Karičić proglašava krivim za izvršeno kazneno djelo nasilja u porodici te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci.

Karičiću se stavljalo na teret da je u periodu od kraja marta 2020. do 25. aprila iste godine u okolini Viteza, u porodičnoj kući u kojoj živi sa suprugom inicijala N. K. i četvero maloljetne djece, nasiljem te drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrozio mir, fizički integritet i psihičko zdravlje supruge i maloljetne kćerke.

Prema presudi, on je 31. marta 2020. godine u poslijepodnevnim satima, nakon kraće rasprave i prepirke sa suprugom N. K, sa šanka u kuhinji uzeo veliku šoljicu za kafu kojom je pogodio oštećenu u glavu.

“Ona je tada pala na tlo i izgubila svijest”, piše u presudi gdje se još navodi da je žena tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede u vidu potresa mozga.

Karičić je potom 25. aprila 2020. godine u kasnim večernjim satima u porodičnoj kući, nakon svađe sa suprugom, uzeo svetu islamsku knjigu Kur’an i istu bacio u pravcu maloljetne kćerke pogodivši je u glavu, nakon čega je nastavio uništavati stvari po kući.

“Iz kuće je izbacio jedan TV prijemnik, potrgao dva Kur’ana te razbio staklo na ulaznim vratima kuće”, navodi se u presudi na koju stranke u postupku imaju pravo žalbe, poručeno je iz Kantonalnog tužilaštva SBK.

izvor: radiosarajevo.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %